Piektdiena, 17.maijs

redeem Dailis, Herberts, Umberts

arrow_right_alt P.S.Kultūra \ Teātris

Ar īpašu izrāžu festivālu Jelgavā atzīmē Ādolfa Alunāna 165. jubileju

Līdz svētdienai 13. oktobrim, ar izrāžu festivālu Jelgavā tiks atzīmēta teātra tēva Ādolfa Alunāna 165 gadu jubileja.

Festivāla ietvaros ikvienam interesentam tiks dota iespēja noklausīties lasījumus par Alunāna un mūsdienu dramaturģiju, kā arī apmeklēt piecas izrādes.

Šodien, plkst.11, Jelgavas Kultūras namā festivāla ieskaņai priekškaru vērs Alunāna komēdija "Mūsu pokāls", kas iepriekš Jelgavā tika iestudēta aptuveni pirms divdesmit gadiem. Plkst.12.30 teātra kamerzālē uz skatuves kāps Kokneses amatierteātris, kas klātesošos priecēs ar Sandijas Kalniņas izrādi "Metāla ziedi", bet plkst.14.30 Lielajā zālē būs skatāma Smiltenes Tautas teātra iestudētā izrāde - Gunitas Grošas "Leģenda par cīkstoni Mariju".

Pēc divu stundu pārtraukuma, plkst.19, interesenti aicināti noskatīties Ņefedovas un Daces Vilnes režisēto izrādi "Kaimiņu būšana", savukārt plkst.21 pie Alunāna pieminekļa notiks piemiņas brīdis.

Festivāla noslēgumā, 13.oktobrī, plkst.12 Jelgavas kultūras namā mazos jelgavniekus priecēs Aizkraukles Leļļu teātra "Tims" iestudētā muzikālā izrāde bērniem - "Skursteņslauķis". Izrādes režisors - Arvīds Babris.