Valmieras teātris piedalīsies starptautiskā teātra festivālā HIGHFEST

Valmieras teātra izrādes „Jūlijas jaunkundze” ansamblis dosies uz Armēnijas galvaspilsētu Erevānu, lai piedalītos 11. Starptautiskajā teātra festivālā HIGHFEST, kas notiks no 1. līdz 12. oktobrim.

HIGHFEST savulaik dibināts, lai apvienotu māksliniekus no postpadomju telpas, taču nu jau sen ir pārsniedzis bijušās PSRS robežas. Kā informē festivāla prezidents Arturs Gukasjans, šogad tajā piedalīsies teātri no Japānas, Itālijas, Latvijas, Lietuvas, Krievijas, Gruzijas, Lielbritānijas, Argentīnas, Irānas, kā arī Āfrikas valstīm. Festivāla programmā šogad iekļautas vairāk kā 50 izrādes.

„„Jūlijas jaunkundzei” šis ir pirmais festivāls ārpus Latvijas un, ņemot vērā, ka Erevānā pulcēsies daudzu teātra festivālu producenti un direktori, es ceru, ka tas būs izrāviens, lai izrāde sāktu ceļojumu pa Eiropas festivāliem. Nozīmīgi, ka festivāla direktors „Jūlijas jaunkundzi" ir nosaucis par vienu no festivāla trim centrālajiem notikumiem blakus izcilā lietuvieša Oskara Koršunova un britu režisores Sūzenas Endreidas iestudējumiem”, stāsta Valmieras teātra direktore Evita Sniedze.