"Arsenāla" Radošajā darbnīcā būs skatāma Flēras un Ketas Gūtmanes personālizstāde

No 2009.gada 18.decembra līdz 2010.gada 24.janvārim Latvijas Nacionālā mākslas muzeja izstāžu zāles Arsenāls Radošajā darbnīcā būs skatāma divu jaunu Latvijas mākslinieču - gleznotājas Flēras un modes dizaineres Ketas Gūtmanes kopizstāde "Tas nenotika".

Stāstījums par cilvēku neīstenotiem dzīves sapņiem veidojies sadarbojoties gleznotājai Flērai un modes dizainerei Ketai Gūtmanei. To veido trīsdimensionāli objekti - instalācijas un dokumentāls videomateriāls.

Projekts ir veltīts vienas paaudzes cilvēku dzīves stāstiem, atklājot viņu jaunības burvību, centieniem būt brīviem, būt personībām, būt garīgiem. Tā ir noskaņu pasaule, kurā valda īpaša attieksme pret kultūras un dzīves filozofiju, kas raksturīga šai paaudzei. Par izstādes "Tas nenotika" varoņiem ir izvēlēti pieci pensijas vecuma, dzīves pieredzes bagāti cilvēki ar individuālu pasaules uztveri un pārdzīvojumiem, kas bieži vien ir grūti racionalizējami. Projekta mērķis ir saistīts ar vēlmi piepildīt šo lielākoties vientuļo cilvēku sapņus mākslas valodā - ļaut tiem ieraudzīt sevi nekad nepiedzīvotu sajūtu un situāciju fiksācijās, rosinot līdzcilvēkus iedziļināties postmodernās sabiedrības problēmās - atsvešinātībā vienam no otra un pašiem no sevis.

Flēra ir gleznotāja, kuras svarīgākā dzīves sastāvdaļa ir iedvesma un nepieciešamība pēc jaunām izjūtām un pārdzīvojumiem, jaunas informācijas ieguve un pārveidošana savā radošajā darbībā.

Ketas Gūtmanes dizaina rokraksts ir veidojies caur lietu transformācijas un dekonstrukcijas principiem. Viņu interesē revidēties atsevišķos kultūras un subkultūras periodos, graizīt un savienot kopā atšķirīgus elementus, veidot citu priekštatu par lietu attiecībām.

Izklaide

Grupa “Nielslens Lielsliens” – īpatnēja apvienība ar neizrunājamu nosaukumu un vēl dīvaināku tās izpildīto mūziku. Skaidrs, ka šādai apvienībai nekas nevar būt vienkārši, tāpēc arī jaunais albums tiek izdots nevis to pa roku galam iemetot straumēšanas servisos, bet piedāvājot to klausītājiem mazliet piemirstajā audiokasetes formātā.

Svarīgākais