Grieķijā skatāma latviešu fotomākslas meistara Andreja Granta izstāde

Latvijas vēstniecība Grieķijā sadarbībā ar Akroproro galeriju Speces salā 1.jūnijā atklājusi Andreja Granta izstādi - foto kolekciju „Pa Latviju” no retrospekcijas „Andrejs Grants. Fotogrāfijas 1980– 2011”.

Kolekcija „Pa Latviju” izveidojusies kā apcerīgu mirkļu tvērums, ceļojot ar fotokameru pa dzimto zemi, uzmeklējot un iemūžinot laicīgi nemainīgus stāstus laicīgi mainīgās Latvijas ikdienā.

Latvijas vēstniecība Grieķijā šo izstādi piedāvā kā turpinājumu marta beigās Atēnās „The Image” galerijā atklātajai retrospekcijai „Andrejs Grants. Fotogrāfijas 1980– 2011”, tādējādi piedāvājot plašākai Grieķijas publikai iespēju iepazīties ar starptautiski atzītā latviešu fotomākslinieka darbiem. Izstāde apskatāma līdz 24.jūnijam.

Andrejs Grants (dz.1955) ir viens no ievērojamākajiem melnbaltās fotomākslas meistariem Latvijā, sarīkojis vairāk kā 30 personālizstādes, piedalījies daudzos starptautiskos un dziļi personīgos foto projektos un grupu izstādēs Latvijā un ārvalstīs, ieguvis daudzus prestižus apbalvojumus – Latvijas fotogrāfijas „Latio” Gada balvu (2007), Latvijas Mākslinieku savienības balvu par izcilāko sniegumu fotomākslā (2001), Higašikavas (Japāna) 17.foto festivāla balvu „Labākais ārzemju fotogrāfs” (2001), kā arī „Hasselblad Foundation” stipendiju (1998, kopā ar Intu Ruku) u.c.

Svarīgākais