Rīgas mākslas telpā skatāma starptautiska izstāde "Ingredients"

No 26. aprīļa līdz 2. jūnijam Rīgas mākslas telpā būs skatāma starptautiska laikmetīgās mākslas izstāde Ingredients.

Izstāde nebūs par kulināriju, lai gan tās nosaukumā ir vārds, kas parasti lasāms ēdienu receptēs. Izstādē būs kultūras recepšu un mākslas iespējamības pētījumi. Mākslas iespējamība pati ir noturīga kultūras recepte, kas laiku pa laikam sevi izjauc pa sastāvdaļām, saliek no jauna kopā un pārveido.

Postmodernās mākslas „receptes” pamatā ir kolosāls strupceļš: neiespējamība radīt, kaut nav vairs neviena un nepastāv nekas, kas to aizliegtu darīt. Ingredients ir izstāde par to, kas notiek ar mākslu, kad it kā nekas vairs nenotiek. Kas notiek tālāk?

Izstādē piedalās 15 autori un kolektīvi ar filmām, instalācijām, objektiem, gleznām un sienu gleznojumiem:Džeremijs Dellers & Niks Abrahamss, Mārtens Vanden Einde, Kristiane Fihtnere, Inga Ģibiete, Kristians Helvings, Ragnars Kjartansons, Ogino:Knauss, Tinka Pitorsa, Laura Prikule & Eva Vēvere, Ari Sārto, Krišs Salmanis, Vilhelms Sasnals, Mihals Škoda, Katlīna Vermēra & Ronijs Heiremans, Kaspars Zariņš. Viņu darbos ir laikmetīgās kultūras recepšu pētījumi, kolektīvo darbību vērojumi un tēlojumi, kā arī piktoriālais nomināls, kurš saglabājis savu lomu telpisko koncepciju laikmetā. Skatītājs dosies cauri dažādām telpām un pieredzēm par mākslas neiespējamību un redzēs, kas notiek tālāk.

Svarīgākais