"Rīgas Mākslas Telpā" atklāta tēlnieka Aivara Gulbja darbu izstāde

Līdz 24.martam "Rīgas Mākslas Telpas" Intro zālē apskatāma tēlniecības vecmeistara Aivara Gulbja jauno darbu izstāde"Mežs, mežs...".

Šī ir Aivara Gulbja sestā personālizstāde un notiek tēlnieka astoņdesmitās jubilejas gadā. Izstādē mākslinieks apliecina savu formu, stilu un domu: modernists, romantiķis un telpas filozofs, kas meklē telpas harmoniju tās bezgalībā. Jaunās skulptūras, tapušas 2012.gadā un 2013.gadā, ir metāla locījumi un tādejādi turpina 2005.gada personālizstādes "Nav sākuma un nav beigu" konstruktīvistiskās pasāžas. Savos darbos Gulbis savieno modernisma abstrakto sistēmu ar siltu, juteklisku enerģiju.

Mākslinieks beidzis Latvijas Mākslas akadēmijas Tēlniecības nodaļu, divdesmit gadus vadījis Latvijas Mākslinieku savienības (LMS) Tēlnieku sekciju. Viņa darbi atrodas Valsts Tretjakova galerijā Maskavā, Latvijas Nacionālā mākslas muzeja krājumā, LMS krājumā un privātkolekcijās.

Izklaide

Enerģiskā pašmāju grupa “Have No Heroes”, kuras pārstāvji sevi pieskaita pankrokam, lai gan drīzāk spēlē postpanka nišā, izdevuši jaunu singlu “Upside-Down World” un tā video. Tā gan ir viņu pieteikto jaunumu mazākā daļa.

Svarīgākais