Valsts svētkos trīs mākslinieces atklās Kara flotes 90. gadadienai veltītu gleznu izstādi

Valsts svētkos - 18. novembrī - mākslinieces Gerda Stūre, Marta Jurjāne un Dace Gaile Latvijas Kara muzejā atklās gleznu izstādi, kas veltīta Kara flotes 90.gadadienai.

Mākslinieces ir apvienojušās neoficiālā marīnistu biedrībā un piedalās gandrīz katrā Jūras spēku organizētā pasākumā. Kuģi un jūra kā iedvesmas avots arvien jaunām mākslinieciskām izpausmēm saista jūrniekus un mākslinieces.

Daļa mākslinieču darbu ir izstādīti uz kuģa "Virsaitis", un tas 2004.gadā tūrē pa Eiropu mākslas darbus aizveda uz Norvēģiju, Lielbritāniju un Beļģiju. Jūras spēku štābā Rīgā un Flotiles štābā Liepājā gleznas arī ikdienā priecē jūrniekus un viesus.

Šis gads vēsturē ieies kā Latvijas armijas 90.gadadienas un Kara flotes 90.gadadienas gads. Augustā īpašā svinību gaisotnē Liepājā ar dažādiem pasākumiem tika svinēta Kara flotes gadadiena. Šajā svētku izstādē aplūkojami jaunumi, kā arī darbi "no zelta fonda". Izstāde ir mākslinieču valsts svētku pienesums.

Izklaide

Ik pa laikam ar dažādiem jaunumiem savus cienītājus aplaimojošā grupa “Rīgas Modes” nav snaudusi arī šajā rudenī – laists tautās jauns singls “Otrā plāna aktrise”, kā arī izziņots lielkoncerts koncertzālē “Palladium”, kas notiks 2025. gada 25. aprīlī.

Svarīgākais