Rīgas mākslas telpā skatāma izstāde "Kur ir mana lidmašīna"

© publicitātes

Rīgas Mākslas telpā joprojām skatāma nebijusi mākslas izstāde “Kur ir mana lidmašīna?”, kas veidota kā retrospektīva izcilu pagājušo gadu un mūsdienu mākslinieku darbu skate par lidojuma tēmu.

Izstādē pārstāvēti vairāk kā 40 autori ar gleznām, grafiku, tēlniecību, instalācijām un videodarbiem, sākot ar muzeju dārgumiem, caur padomju laika reālismu un eskeipismu uz plašu mūsdienu interpretāciju.

Izstādes centrā ir noslēpumainās mākslinieces Zentas Loginas (1908. – 1983.) kosmiskā pasaule, ko apauž Ilmāra Blumberga antīkās pasaules tēlu cīņa ar kaislībām un vēlme atrauties, uzlidot, pacelties tīrākā izplatījumā. Pēteris Līdaka lidmašīnas uztver kā fantastiskas, taču dzīvas būtnes, dod tām gan saprātu, gan jūtas. Miķelis Fišers apliecina, ka “Kosmoss kļūdas nepiedod”, bet Ivars Muižulis arī padomju laika lidmašīnās spēj ielikt neslēptu erotiku. Arī pārējie autori ienes tematiskajā izstādē savu personisko skatījumu uz bagātīgi interpretējamo lidojuma tēmu mākslā un aicina uz aktīvu līdzpārdzīvojumu.

Izstāde veidota sadarbībā ar Latvijas Nacionālo mākslas muzeju, Latvijas Mākslinieku savienību, “Zentas Loginas fondu”, galeriju 21 u.c. sadarbības partneriem.

Izklaide

Enerģiskā pašmāju grupa “Have No Heroes”, kuras pārstāvji sevi pieskaita pankrokam, lai gan drīzāk spēlē postpanka nišā, izdevuši jaunu singlu “Upside-Down World” un tā video. Tā gan ir viņu pieteikto jaunumu mazākā daļa.

Svarīgākais