Venēcijā atklāj latviešu mākslinieces personālizstādi

18. augustā Venēcijas mākslas galerijā "Il Dictynneion" atklāta latviešu mākslinieces Ievas Sāras Breikšas jaunāko darbu personālizstāde "Tango no limits".

Mākslinieces galvenais iedvesmas avots ir tango deja, kas kļuvusi par viņas dzīvesveidu, aizraujot ar tās enerģētiku, košajām krāsām un jutekliskumu.

Breikša ar glezniecību nodarbojas kopš 11 gadu vecuma. Viņas pirmā gleznu izstāde "Flamenko" tika atklāta 2004.gada aprīlī galerijā "Carousell". Māksliniece gleznošanas prasmes apguvusi Parīzes Mākslas akadēmijā "Ecole Nationale Superieure des Beaux-Arts", Jaņa Rozentāla Rīgas Mākslas vidusskolā, kā arī ieguvusi maģistra grādu kultūras menedžmentā Latvijas Kultūras akadēmijā.

Māksliniece veidojusi vairākas personālizstādes, kā arī piedalījusies daudzās grupu izstādēs.

Breikša savu darbu radīšanā savieno gan glezniecību, gan arī deju, jo pati arī labprāt dejo. Mākslinieces darbos galvenokārt tiek attēlots flamenko, bet netiek aizmirsts arī tango.

Mākslinieces personālizstāde "Tango no limits" Venēcijā būs skatāma līdz 29.augustam.

Izklaide

Enerģiskā pašmāju grupa “Have No Heroes”, kuras pārstāvji sevi pieskaita pankrokam, lai gan drīzāk spēlē postpanka nišā, izdevuši jaunu singlu “Upside-Down World” un tā video. Tā gan ir viņu pieteikto jaunumu mazākā daļa.

Svarīgākais