Latvijas Fotogrāfijas muzejā atklās Modra Rubeņa izstādi "Kuldīgas pilsoņi"

13. novembrī Latvijas Fotogrāfijas muzejā tiks atklāta fotogrāfa Modra Rubeņa izstāde "Kuldīgas pilsoņi".

Ekspozīcijā ietvertas nedaudz vairāk kā trīsdesmit melnbaltas fotogrāfijas, kas tapušas galvenokārt sociālo pārmaiņu laikā - 80. gadu beigās, 90. gadu sākumā.

Vairāku gadu garumā Modris Rubenis ir radis motivāciju, laiku un citus nepieciešamos resursus, lai veidotu fotogrāfiju kolekciju "Kuldīgas pilsoņi". Attēlos redzamie cilvēki ir fiksēti viņiem ierastā vidē. Respektējot katra personību, autors spējis saglabāt sava skatījuma īpatnību. To paspilgtina viņa paša rakstītais, katram attēlam pievienotais komentārs. Portretētie pilsētnieki, no kuriem daudzi tobrīd strādāja tipogrāfijā, kurtuvē vai fabrikā, šķiet kolorīti un neierasti interesanti, tomēr vēl saistošāk, kā lasīt viņu dzīvesstāstus, ir minēt, kas Modra Rubeņa melnbaltās fotogrāfijas vērš tik spilgtas un krāsainas.

Izklaide

Ik pa laikam ar dažādiem jaunumiem savus cienītājus aplaimojošā grupa “Rīgas Modes” nav snaudusi arī šajā rudenī – laists tautās jauns singls “Otrā plāna aktrise”, kā arī izziņots lielkoncerts koncertzālē “Palladium”, kas notiks 2025. gada 25. aprīlī.

Svarīgākais