Porcelāna mākslinieču Skuja Braden personālizstāde atklāta Ungārijā

8.jūnijā Ungārijas pilsētā Kiškunhalašā tika atklāta pazīstamo porcelāna mākslinieču Skuja Braden personālizstāde.

Izstāde ir izvietota slavenajā Halašas mežģīņu muzejā. Skuja Braden ir divu mākslinieču Ingūnas Skujas un Melissas Braden pseidonīms. Kopš 1999.gada abas mākslinieces strādā kopā, veidojot unikālus darbus. Kiškunhalašā var apskatīt Skuja Braden pēdējā gada laikā tapušos porcelāna šķīvjus un vāzes.

Izstādes atklāšanā viesus uzrunāja Latvijas vēstniece Ungārijā Veronika Erte, Halašas mežģīņu muzeja direktore Žužanna Kiliti (Zsuzsanna Kiliti), Halašas mežģīņu fonda prezidents, bijušais pilsētas mērs Dr. Lāslo Vārnai (Dr Laszló Varnai).

Izstādes atklāšanu ar latviešu tautas dziesmām un kokles spēli kuplināja Pētera Barisona Aizkraukles Mūzikas skolas mūziķes - skolotājas Daina Delvere un Līga Butāne, un audzēknes Beāte Delvere un Elvita Krupnova.

Kiškunhalaša ir pasaulē slaveno Halašas mežģīņu dzimtene. 2012.gadā Halašas mežģīnēm aprit 110.gadskārta. Kiškunhalaša un Aizkraukle ir sadraudzības pilsētas. Starp abām pilsētām ir izveidojusies aktīva sadarbība, īpaši kultūras jomā.

Izklaide

Enerģiskā pašmāju grupa “Have No Heroes”, kuras pārstāvji sevi pieskaita pankrokam, lai gan drīzāk spēlē postpanka nišā, izdevuši jaunu singlu “Upside-Down World” un tā video. Tā gan ir viņu pieteikto jaunumu mazākā daļa.

Svarīgākais