Latvijas mākslinieku izstādes atklās Vitebskā

3.aprīlī Vitebskā tiks atklātas vairākas Latvijas mākslinieku izstādes.

Latvijas Naivās mākslas muzeja kolekcijas darbi tiks eksponēti starptautiskajā naivās mākslas izstādē „INSITA-2012”, kas norisināsies no. 3.aprīļa līdz 5.maijam Marka Šagāla muzejā. Izstādes noslēgumā notiks zinātniski praktiskā konference, kurā piedalīsies arī Latvijas Naivās mākslas muzeja pārstāvji.

Savukārt starptautiskā semināra „Tēlotājmāksla un dizains: aktuālās izglītības un radošā darba problēmas” ietvaros 3.-24.aprīlī Vitesbkā būs skatāmas vairākas Latvijas mākslinieku darbu ekspozīcijas. Aktualizējot Daugavpils Universitātes Mākslas un dizaina katedras studentu un pedagogu veikumu un rosinot to atpazīstamību starptautiski, starptautiskā izstāžu projekta „Eiropas mākslas skolas” ietvaros Vitebskas Valsts Universitātes Mākslas fakultātes izstāžu zālē skatāma Daugavpils Universitātes studentu un pedagogu darbu izstāde. Savukārt Vitebskas mākslas muzejā starptautiskā izstāžu projekta „Eiropas mākslas skolas” ietvaros skatāma izstāde „Latvijas tekstilmāksla”. Izstādes kodolu veido Latvijas Tekstilmākslas asociācijas biedru darbi. Šajā pašā laikā Vitebskas Mākslas muzejā notiks arī mākslinieces un mākslas pedagoģes Aleksandras Šļahovas akvareļu personālizstāde „ZOOM II”.

Izklaide

Enerģiskā pašmāju grupa “Have No Heroes”, kuras pārstāvji sevi pieskaita pankrokam, lai gan drīzāk spēlē postpanka nišā, izdevuši jaunu singlu “Upside-Down World” un tā video. Tā gan ir viņu pieteikto jaunumu mazākā daļa.

Svarīgākais