Sanktpēterburgā atklāta Miķeļa Fišera personālizstāde

Sanktpēterburgā Loft Project Etagi galerijā Formula 16. martā atklāta mākslinieka Miķeļa Fišera personālizstāde „El cosmos no perdona las faltas"

Izstādē eksponētās gleznas un objekti ataino kosmosa pētnieku sūro ikdienu un tehnoloģiju kapitulāciju Nezināmā priekšā. Ņemot vērā pasaules šābrīža ekoloģisko, enerģētisko un demogrāfisko stāvokli, mākslinieks ironizē par kosmosa tālākas izpētes perspektīvām.

Izstādē „El cosmos no perdona las faltas" apskatāmās gleznas un objekti tapuši laikā no 2009. līdz 2012. gadam.

Miķelis Fišers (1970) izstādēs piedalās jau kopš 1990. gadu vidus, radot instalācijas, objektus, gleznas un scenogrāfiju teātra izrādēm Latvijā. Mākslinieku allaž interesējis nezināmais un pārdabiskais – dažādas pasaules spēka vietas, ārpuszemes dzīvības formas, okultās zinības un apziņas paplašināšanas pieredzes. Balansējot starp ticamo un neticamo ekstrēmas ezotērikas, kosmisku mistēriju, pasaules gala pravietojumu un sazvērestības teoriju nežēlīgajā gaismā, autora darbi no vienas puses ironiski interpretē cilvēka fantāzijas par pasaules evolūciju, no otras – liek apšaubīt šīs pasaules zinātniskās kārtības pareizību.

Izklaide

Enerģiskā pašmāju grupa “Have No Heroes”, kuras pārstāvji sevi pieskaita pankrokam, lai gan drīzāk spēlē postpanka nišā, izdevuši jaunu singlu “Upside-Down World” un tā video. Tā gan ir viņu pieteikto jaunumu mazākā daļa.

Svarīgākais