Budapeštā atklāj Johana Kristofa Broces izstādi

7.decembrī slavenajā Etveša Lorānda Universitātē Budapeštā tiks atklāta Johana Kristofa Broces izstāde „Baltijas zīmējumu un aprakstu kolekcija Latvijas Universitātes Akadēmiskajā bibliotēkā”.

Johana Kristofa Broces izstāde Budapeštā ir tapusi Latvijas vēstniecības Ungārijā, Latvijas Universitātes Akadēmiskās bibliotēkas, Etveša Lorānda Universitātes, kā arī Igaunijas vēstniecības Ungārijā sadarbības rezultātā.

Pasākuma dalībniekus ar uzrunu sveiks Latvijas vēstniece Ungārijā Veronika Erte. Ar atklāšanas runām uzstāsies Etveša Lorānda Universitātes Humanitāro zinātņu fakultātes dekāns Dr. Tamāšs Dežē, Latvijas Universitātes mācību prorektors Dr. Andris Kangro, Latvijas Universitātes Akadēmiskās bibliotēkas direktore Dr. Venta Kocere un Tallinas Universitātes profesors Raimo Pullats.

Etveša Lorānda Universitāte ir Ungārijas vecākā universitāte. Tā ir dibināta 1635.gadā. Kopš 1991.gada Etveša Lorānda Universitātē ir iespēja apgūt latviešu valodu. Izstādes atklāšanas ietvaros Etveša Lorānda Universitātes bibliotēkai tiks pasniegts vērtīgs Latvijas zinātnisko grāmatu dāvinājums.

Pasākums ir veltīts Latvijas, Igaunijas un Ungārijas diplomātisko attiecību atjaunošanas 20.gadadienai. Uz to ir aicināti Ungārijas zinātnes, izglītības un kultūras aprindu pārstāvji, diplomātiskais korpuss, masu mediju pārstāvji, Ungārijā dzīvojošie latvieši un igauņi.

Izklaide

Enerģiskā pašmāju grupa “Have No Heroes”, kuras pārstāvji sevi pieskaita pankrokam, lai gan drīzāk spēlē postpanka nišā, izdevuši jaunu singlu “Upside-Down World” un tā video. Tā gan ir viņu pieteikto jaunumu mazākā daļa.

Svarīgākais