Arsenāla radošajā darbnīcā atklās Kristīnes Luīzes Avotiņas personālizstādi

Kristīnes Luīzes Avotiņa glezna "Meklējot paradīzi" © publicitātes foto

15. decembrī LNMM izstāžu zāles Arsenāls radošajā darbnīcā (2. stāvā, Torņa ielā 1, Vecrīgā) tiks atklāta mākslinieces Kristīnes Luīzes Avotiņas personālizstāde „Bali – Ēdenes dārzs”, kas būs skatāma līdz 2012. gada 29. janvārim.

Izstāde turpina jaunās gleznotājas iesāktos bezgalības meklējumus reālajā pasaulē, šoreiz iedvesmojoties no ceļojumā gūtajiem spēcīgajiem iespaidiem.

„Bali – dievu zeme. Par šo salu saka, ka tā esot paradīze zemes virsū. Jau pirmajā dienā, kad tur ierados, man aizrāvās elpa, ieraugot, cik viss ir zaļš, cik koši zied koki un puķes. Tādu zemes spēku es līdz šim nebiju redzējusi. Arī okeāns man bija atklājums – tā ūdens spēks un krāsa, kā arī siltums un pasaule, kas apslēpta zem ūdens virskārtas. Katra diena uz salas likās bezgalīga, šeit dzīvē ieraudzīju to, pēc kā vienmēr biju ilgojusies. Šī izstāde tiek atklāta gada vistumšākajā laikā un ceru, ka darbos ietvertā krāsu un dabas bagātība iezīmēs ceļu pretim saulei un jaunam pavasarim,” stāsta darbu autore.

Kristīnes Luīzes Avotiņas rokraksts ir spilgta un savrupa parādība jaunās Latvijas gleznotāju paaudzes vidū specifiskās tēlainības dēļ, kur pastāvīga vieta ierādīta mīlestībai pret koši mirdzošām, intensīvām krāsām un ornamentāliem līniju ritmiem. Mākslinieces formu valoda veidojusies jūgendstila, simbolisma un postimpresionisma augsnē, kas organiski adaptēta individuālā manierē.

Izklaide

Enerģiskā pašmāju grupa “Have No Heroes”, kuras pārstāvji sevi pieskaita pankrokam, lai gan drīzāk spēlē postpanka nišā, izdevuši jaunu singlu “Upside-Down World” un tā video. Tā gan ir viņu pieteikto jaunumu mazākā daļa.

Svarīgākais