Skotijā atklāj izstādi par Rīgas koka arhitektūru

23.novembrī Nepera universitātē (Napier University) Edinburgā atklāta izstāde par Rīgas koka arhitektūru. Izstāde notiek saistībā ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras rīkoto Latvijas koka māju ražotāju tirdzniecības misiju Edinburgā, kas notiek no 22. līdz 24.novembrim.

Izstādi atklāja Latvijas vēstniecības Londonā pārstāvniecības vadītāja vietnieks Mārtiņš Kreitus. Ieskatu Rīgas koka arhitektūrā sniedza arhitekte Zaiga Gaile. Rīgas vēsturiskais centrs ir iekļauts Apvienoto Nāciju Izglītības, zinātnes un kultūras organizācijas (UNESCO) Pasaules kultūras mantojuma sarakstā, izceļot trīs izcilas tā vērtības: viduslaiku vecpilsētu, jūgendstila mantojumu un koka apbūvi. Izstāde parāda Rīgas koka apbūves atjaunošanas un attīstības iespējas un vīzijas nākotnei. Vienlaikus uzskatāmi tiek parādītas ilgstošās koka ēku būvniecības tradīcijas Latvijā un senās koka un mūsdienu arhitektūras saskanīga līdzpastāvēšana, tādējādi pilnveidojot priekšstatu par koka arhitektūru Lielbritānijā un sekmējot Latvijas koka māju ražotāju uzņēmējdarbības izredzes Skotijā.

Izstādi organizē Latvijas vēstniecība Londonā sadarbībā ar arhitektes Zaigas Gailes biroju, Rīgas pašvaldības aģentūru «Rīgas pilsētas arhitekta birojs» un Nepera universitātes Mežsaimniecības produktu pētniecības institūtu. Izstādes nogādāšana Skotijā bija iespējama, pateicoties Latvijas Kokrūpniecības federācijas un BIKO-LAT (Norvik Timber Industries) sniegtajam atbalstam.

Svarīgākais