Maskavā atklāta latviešu mākslinieku izstāde

21.oktobrī M.Rudomino vārdā nosauktās Ārzemju literatūras bibliotēkas Marmora zālē Latvijas vēstnieks Krievijā Edgars Skuja atklāja Latvijas vēstniecības Maskavā sadarbībā ar Rīgas Galeriju tapušo izstādi „Māksla uz papīra. 11 autori no Latvijas”.

Šī ir lieliska iespēja Maskavas publikai baudīt Latvijas mākslinieku sniegumu. Kamerstila izstādē divdesmit divos akvareļos, kolāžās, zīmējumos, eļļas gleznojumos un tušas zīmējumos 11 dažādu paaudžu latviešu mākslas scēnas zvaigznes demonstrē savu rokrakstu mākslas darbos, kas radīti uz papīra. Tā ir īpaša pieeja, kas atšķiras no šo autoru vērienīgajām kompozīcijām glezniecībā. Delikāta koncentrēšanās materiālā un sižetos, rotaļīga un brīva rīcība ar krāsu, līniju, kompozīciju. Tomēr šie darbi labi raksturo mākslinieka izteiksmes veidu, tā oriģinalitāti.

Izstādē iekļauti tādu klasiķu darbi, kā Džemma Skulme, scenogrāfijas un grafikas izcilais meistars Ilmārs Blumbergs, kura mītiskā domāšana atrod savu izpausmi arī šajos filigrānajos zīmējumos, tēlainā formā iešifrējot cilvēka dzīves ceļu ar uzkāpšanu un nokāpšanu no kalna, temperamentīgās, spilgtu krāsu meistares Helēnas Heinrihsones viņas privātā mitoloģijā transformētos tēlos – šajā gadījumā rozes anatomijas pētījumos, Ivara Heinrihsona neo-ekspresionisma garā zīmētus trakojošus zirgus, improvizācijas meistara Ģirta Muižnieka krāsu un līniju izsmalcinātību, latviešu jaunākās mākslinieku paaudzes populārākā autora Rituma Ivanova negaidīti reālistiskus zīmējumus, foto reālisma pamatlicējas Latvijā Līgas Purmales kā zem palielināmā stikla uzliktiem tušas punktiem.

Izstādei, kas apskatāma līdz 20.novembrim atlasītie darbi ir no Rīgas Galerijas mākslas kolekcijas.

Izklaide

Enerģiskā pašmāju grupa “Have No Heroes”, kuras pārstāvji sevi pieskaita pankrokam, lai gan drīzāk spēlē postpanka nišā, izdevuši jaunu singlu “Upside-Down World” un tā video. Tā gan ir viņu pieteikto jaunumu mazākā daļa.

Svarīgākais