Atklās Elīnas Dzelmes jaunāko personālizstādi „Vīns”

27. oktobrī „Vīna Studijā” (Elizabetes ielā 10) atklās Dailes teātra aktrises un mākslinieces Elīnas Dzelmes jaunāko personālizstādie „Vīns”.

Savā otrajā personālizstādē „Vīns” aktrise un gleznotāja Elīna Dzelme piedāvā gleznas, kurās atklājas jauni pavērsieni viņas mākslinieciskajā ceļā – tie ir iepriekš neapgūti mākslinieciskie paņēmieni, citas izteiksmes formas un līdzekļi, pilnveidojot glezniecības tehniku un pievēršoties vēl neskartām tēmām. Tomēr arī šajās gleznās, tāpat kā darbos, ko šī gada pavasarī viņas pirmajā personālizstādē „Fest antifrigia” varēja aplūkot Rīgas mākslas telpā, nav zudusi interese par sievietes iekšējo pasauli un dvēseles pārdzīvojumiem. Elīna Dzelme atzīst, ka arī jaunā izstāde „Vīns”, līdzīgi kā viņas pirmā personālizstāde, ir dziļi personiska un intīma.

Elīna Dzelme dzimusi 1986. gadā Rīgā, 2002. gadā absolvējusi Rīgas Centra Daiļamatniecības pamatskolu, 2005. gadā – Rīgas Kultūru vidusskolu. Latvijas Kultūras akadēmijas teātra fakultātes Dailes teātra 9. studiju pie kursa vadītājiem Mihaila Gruzdova un Indras Rogas absolvējusi 2009. gadā, sākusi strādāt Dailes teātrī kā ārštata aktrise, bet no 2010. gada ir Dailes teātra štata aktrise.

Elīnas Dzelmes personālizstādi „Vīns” „Vīna Studijā” varēs apskatīt līdz 2012. gada 20. janvārim.

Izklaide

Enerģiskā pašmāju grupa “Have No Heroes”, kuras pārstāvji sevi pieskaita pankrokam, lai gan drīzāk spēlē postpanka nišā, izdevuši jaunu singlu “Upside-Down World” un tā video. Tā gan ir viņu pieteikto jaunumu mazākā daļa.

Svarīgākais