Skatāma laikmetīgās mākslas izstāde "Nulles punkts"

No 10. septembra līdz 9. oktobrim Totaldobže Mākslas centra izstāžu korpusā VEF teritorijā būs skatāma izstāde "Nulles punkts".

Izstādes sākotnējā ideja bija vienkopus parādīt mākslas darbus, kuru radīšanu iniciējusi mākslinieku nokļūšana stāvoklī, ko varētu apzīmēt kā Nulles punktu.

Bieži vien, lai ieraudzītu, ir jānonāk jeb jāatgriežas Nulles punktā - būtībā apskaidrības stāvoklī, ko raksturo pilnīga saskaņa ar realitāti ārpus sevis un sevī, pilnīga tās apzināšanās; mirklī, kad tiek pavērti vārti uz brīvību no personīgajām, kulturālajām, arhetipiskajām un pat garīgajām identitātēm, un viss pēkšņi iegūst smalku nestabilitāti, ikdienišķās lietās atklājot daudz sīku iepriekš nepamanītu detaļu, bet globālos mērogos - lielās sakarības.

Izstādes dalībnieku versijas par tēmu neatceļ iepriekš minēto, vien paplašina jautājuma kontekstu un apliecina jēdziena plašo dabu. Rezultātā ekspozīcija iekļauj 20 autoru dažādas interpretācijas, kurās Nulles punkts figurē kā strupceļš, kā atskaites punkts apkārtesošās pasaules koordinātu sistēmā, kā tikšanās brīdis ar Radītāju, kā bezapziņas un arī kā pašiznīcināšanās stāvoklis, kā cikliska laika vienība, kā pirmssākums radošo izpausmju Lielajam sprādzienam, kā veids, lai ielūkotos citās pasaulēs un saredzētu nākotni.

Izstādē ar saviem darbiem piedalās Anda Bankovska, Mārtiņš Blanks, Kaspars Brambergs, Evelīna Deičmane, Miķelis Fišers, Edgars Jurjāns, Pēteris Ķimelis, Romans Korovins, Daiga Krūze, Maija Kurševa, Anda Lāce, Lita Liepa, Inga Meldere, Katrīna Neiburga, Kirils Panteļejevs, Laura Prikule, Krišs Salmanis, Rasa Šulca, Sabīne Vekmane, Eva Vēvere.

Izklaide

Enerģiskā pašmāju grupa “Have No Heroes”, kuras pārstāvji sevi pieskaita pankrokam, lai gan drīzāk spēlē postpanka nišā, izdevuši jaunu singlu “Upside-Down World” un tā video. Tā gan ir viņu pieteikto jaunumu mazākā daļa.

Svarīgākais