Atklāta afgāņu sieviešu dzīvesstāstiem veltīta fotoizstāde

Šodien aizsardzības ministrs Imants Lieģis piedalījās Kanādas fotogrāfes Lanas Šlezičas (Lana Šlezić) fotoizstādes "Pamestās" atklāšanā, kas atspoguļo afgāņu sieviešu dzīvesstāstus.

Aizsardzības ministrs Imants Lieģis pateicās Kanādas vēstniecībai par iespēju Latvijas sabiedrībai iepazīsties ar ļoti emocionālajiem un uzrunājošajiem L. Šlezičas darbiem.

„Latvijas karavīru atrašanās mērķis Afganistānā ir stabila un droša valsts, kuru pārvalda paši afgāņi. Mēs Afganistānā esam viesi, sniedzot savu palīdzību un atbalstu,” teica I.Lieģis. Ministrs, norādot uz fotogrāfiju, kurā redzamas afgāņu meitenes skolā, piebilda, ka vienlaicīgi mūsu mērķis ir nodrošināt, lai meitenes šajā valstī varētu mācīties skolā un iegūt izglītību.

Latvijas Kara muzeja direktore Aija Fleija norādīja, ka mūsdienīga muzeja uzdevums ir veidot saikni arī starp dažādām valstīm un kultūrām, un kanādiešu fotogrāfes izstāde Latvijas Kara muzejā tam ir paliecinājums. A.Fleija pauda pārliecību, ka pēc izstādes apskates Latvijas sabiedrība labāk izpratīs, kāpēc arī Latvijas bruņoto spēku karavīri atrodas Afganistānā.

Izstāde Latvijas Kara muzejā apskatāma no 16.oktobra līdz 7.novembrim.

Izklaide

Par projekta “Kuolm randõ/Trīs krasti” izdoto plati – tā tautās laišanas koncerts septembra beigās notika kultūras centrā “Siguldas devons” – pēdējā laikā saņemts tik daudz jautājumu no sērijas “kā ir?”, “kas tie ir?”, “vai vērts klausīties?” u.tml., ka nācās vien ķerties pie notestēšanas, lai gan iepriekš to nebija domāts darīt. Kāpēc nebija domāts? Jo šķita, ka “Kuolm randõ” piedāvās kaut ko no pārāk augstiem plauktiem.