Krišs Salmanis izvirzīts starptautiskai mākslas balvai

16.jūnijā noskaidroti 10.gadskārtējās mākslas balvas Henkel Art.Award pretendenti no Baltijas. Latviju konkursā parstāvēs Krišs Salmanis.

Baltijas valstu uzvarētāju darbi tiks nosūtīti uz Vīni, kur 2011.gada vasarā starptautiska žūrija izvēlēsies 5 finālistus. Finālisti tiks aicināti uz Gala ceremoniju Vīnē 2011.gada novembrī Konkursā piedalīties tika aicināti jaunie mākslinieki (līdz 40 gadu vecumam) no 23 valstīm,arī Latvijas.

Uzvarētājam bez 7000 eiro naudas balvas un izstādes mākslinieka dzimtenē, Henkel piedāvā arī mākslinieka darbu personālizstādi MUMOK, un izstādes kataloga publicēšanu.

Konkursā Baltijas žūriju pārstāv Diāna Barčevska, Indreks Grigors un Navitrolla -pazīstams igauņu mākslinieks.

Henkel Art.Award. balva tiek piesķirta radoši izcilākajam un novatoriskākajam mūsdienu mākslas darbam glezniecības, zīmēšanas, fotomākslas, video vai instalācijas formā.

K.Salmanis dzimis 1977. gada. Dzīvo un strādā Rīgā. Viņam ir bijušas 8 personālizstādes Vācijā un Latvijā. Piedalījies 60 grupu izstādēs Baltijā, Somijā, Norvŗēģijā, Krievijā, Polijā, Čehijas Republikā, Niderlandē, Vācijā, Anglijā, Francijā, Itālijā, Šveicē, Slovēnijā, Horvātijā, Grieķijā, Taizemē un Austrālijā. Viņa darbi atrodas Igaunijas mākslas muzejā, Latviešu laikmetīgās mākslas muzeja kolekcijās un Centrāleiropas un Austrumeiropas valstu video mākslas arhīvā Transitland makslas darbu kratuvē.

Izklaide

Enerģiskā pašmāju grupa “Have No Heroes”, kuras pārstāvji sevi pieskaita pankrokam, lai gan drīzāk spēlē postpanka nišā, izdevuši jaunu singlu “Upside-Down World” un tā video. Tā gan ir viņu pieteikto jaunumu mazākā daļa.