Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt P.S.Kultūra \ Izstādes

Galeriju vakarā tiks atklātas divas “Rīgas Fotomēneša” izstādes

© Anna Dzērve

Par jaunu mēneša pēdējo ceturtdienu tradīciju kļuvis galeriju vakars “Riga Last Thursdays” (RLT), kad vairākas laikmetīgās mākslas galerijas piedāvā bezmaksas izstādes, darbnīcas un muzikālas performances.

26.maijā festivāla “Rīgas Fotomēnesis” ietvarā tiks atklātas divas fotogrāfiju izstādes - Annas Dzērves “Red Velvet” mākslas galerijā “M/Gallery” K. K. fon Stricka villas kvartālā un Dmitrija Gerasimova, Tobiasa Kleina, Elīnas Semanes un vēl citu mākslinieku “Dekadence” mākslas telpā “Tu jau zini kur” Tallinas ielas kvartālā. Anna Dzērve ir jauna Latvijas fotogrāfe, kura strādā kailfoto stilistikā. Viņas darbus var dēvēt par erotiskiem un jutekliskiem, lai gan bieži aiz estētiska ekshibicionisma slēptas personiskas traumas un pārdzīvojumi. Anna beigusi Rīgas Dizaina un mākslas vidusskolu un Latvijas Mākslas akadēmijas grafikas nodaļu, ar mākslu nodarbojas jau vairāk nekā desmit gadus. Pēdējos gados viņa pievērsusies analogajai fotogrāfijai. “Red Velvet” ir skaistos ķermeņos, patīkamā gaismā un tumšā erotikā veidots fotostāsts par traumu, trauksmi un autores sajūtām.

Galeriju vakarus organizē “M/Gallery” kuratore Elena Šalina. Viņai šī ideja radās, atgriežoties Latvijā pēc desmit Londonā pavadītiem dzīves un darba gadiem. Tur viņu iedvesmoja līdzīga iniciatīva - galeriju vakars “First Thursdays”.

Projekts “Riga Last Thursdays” tika uzsākts 2021. gada septembrī. Nu jau galerijas sākušas ieplānot īpašus izstāžu atklāšanas, noslēguma vai citus pasākumus, lai tie notiktu tieši mēneša pēdējā ceturtdienā. Šā gada maija pasākumā piedalīsies 11 kultūrvietas: “Bolderāja”, “Dom”, ISSP, “Look”, “Low”, “M/Gallery”, “Māksla XO”, “Masa”, “Pilot”, “Smilga” un “Tu jau zini kur”.