Atklāta Maijas Tabakas gleznu izstāde "Mitoloģija"

© publicitātes foto

No 9. decembra Ivonnas Veihertes Mākslas galerijā būs apskatāma Maijas Tabakas izstāde "Mitoloģija" un kopā ar to 8.decembrī pl.16 tiks prezentēta Līgas Blauas „Jumavā” nupat izdotā grāmata par mākslinieces dzīvi.

Izstādē eksponēti Maijas Tabakas jaunākie lielformāta darbi, kas radīti pēdējo divu gadu periodā. Mākslinieci vienmēr interesējusi mitoloģija, kā arī vēsturisku motīvu un mūsdienīgu personāžu konfrontācija. Arī šoreiz gleznas kā efektīgas vīzijas turpina vēstījumus par it kā nereālām situācijām, kas risinās vairākos laikmetos un dažādās pasaules vietās. Šodienīgi ekipēts izlūks, kas nolaižas viduslaikos vai sudraba kamielis kā metafora – lūk, daži stāstošie motīvi no jaunākajām Maijas Tabakas gleznām. Citās dominē teatrāli uzvedumi un krāšņi tēlu inscenējumi, kas atgādina uz mirkli apstādinātu filmu par vairāku gadsimtu vienlaicību.

Paralēli māksliniece pamazām uzsākusi "atjaunot" vairākus savus zelta klasikas darbus, kas uzskatāmi par bezvēsts pazudušiem jau kopš astoņdesmitajiem gadiem. Šīs gleznas nav tieši atkārtojumi pēc ilgāka laika posma, bet gan variācijas.

Izstāde būs apskatāma līdz 2011.gada 5.februārim

Izklaide

Kādu laiciņu nekas nebija dzirdēts no abām konkurējošajām mūzikas gada balvu rīkotājnometnēm – Elitas Mīlgrāves “Zelta mikrofona” un revolucionārās “Gammas”, taču izskatās, ka šajās nedēļās šī klusuma pauze tiks aizpildīta ar uzviju. Ņemiet popkorna tūtes un glāzes ar dzērieniem, iesēdieties ērtāk krēslos un šūpuļtīklos, izklaižu organizētāji gādās par izklaidēm!  

Svarīgākais