Latvijas Nacionālajā vēstures muzejā atklās izstādi„Lido, pasta balodīt!”

No š. g. 9. septembra līdz 17. oktobrim Latvijas Nacionālā vēstures muzeja telpās Rīgas pils 3. stāvā būs skatāma izstāde „Lido, pasta balodīt!”, kurā eksponētas maz zināmas pastmarkas, kas laistas klajā no 1919. līdz 1933. gadam un atspoguļo koloniālo sistēmu, kāda pastāvēja starp abiem pasaules kariem – kad veidojās no jauna un sabruka daudzas valstis un valstiņas, par kurām mūsdienās nekas nav pat dzirdēts. Uz 188 planšetēm varēs aplūkot 123 valstu pastmarkas.

Izstādes iniciators VAS „Latvijas pasts” šo savu filatēlijas kolekcijas daļu plašai sabiedrībai izrādīs pirmo reizi. Unikālā pastmarku kolekcija pēc pasaulē atzītiem katalogiem, pēc kuriem nosaka marku aptuveno vērtību, novērtēta 800 000 latu vērtībā.

Latvijas Nacionālais vēstures muzejs izstādi bagātinājis ar sava krājuma priekšmetiem – attiecīgā laikaposma pastmarkām, vērtszīmēm un naudu, rakstāmrīkiem – spalvaskātiem un tintes pildspalvām, kā arī vēstuļu papīru un pasta spiedogiem.

Turpat muzejā apmeklētāji varēs uzrakstīt vēstuli vai kartīti un atstāt nosūtīšanai. Uz iegādātās aploksnes būs īpašais Latvijas Nacionālā vēstures muzeja spiedogs.

Markas kā viens no valstiskuma simboliem vienmēr raisījušas interesi par citām zemēm, vēsturi, ģeogrāfiju un politiku. Izstāde būs saistoša gan nopietniem filatēlijas speciālistiem, gan skolēniem, gan tiem, kam pastmarku kolekcionēšana ir nozīmīgs brīvā laika pavadīšanas veids.

Izklaide

Kādu laiciņu nekas nebija dzirdēts no abām konkurējošajām mūzikas gada balvu rīkotājnometnēm – Elitas Mīlgrāves “Zelta mikrofona” un revolucionārās “Gammas”, taču izskatās, ka šajās nedēļās šī klusuma pauze tiks aizpildīta ar uzviju. Ņemiet popkorna tūtes un glāzes ar dzērieniem, iesēdieties ērtāk krēslos un šūpuļtīklos, izklaižu organizētāji gādās par izklaidēm!  

Svarīgākais