Atklās izstādi "Eiropas un Latvijas porcelāns. XXI gadsimts"

© publicitātes foto

No 2. līdz 16.septembrim Eiropas Savienības mājā Aspazijas bulvārī 28 būs skatāma Rīgas Porcelāna muzeja izstāde "Eiropas un Latvijas porcelāns. XXI gadsimts".

Eiropas Savienības mājas Mākslas istabā tiks izstādīti Latvijas un Eiropas mākslinieku darbi no Rīgas Porcelāna muzeja krājuma, kas tapuši pēdējā desmitgadē. Paralēli izstādei Sarunu istabā vairākas reizes dienā – plkst. 11.00, 13.00, 15.00, 17.00 tikts demonstrēta izglītojošā animācijas filma „Porcelāns?!”, (rež. Nils Skapāns), kas iepazīstina skatītājus ar to, kas ir porcelāns un kā ar to var darboties. Bez tam Sarunu istabā tiks demonstrēts arī vēsturiski hronoloģisks skatījums "Eiropas porcelāna dzimšana" par porcelāna pirmsākumiem un tā atklāšanu Eiropā.

2.septembrī no plkst. 11.00 – 17.30, sveicot bērnus, skolēnus un studentus, skolas gaitas uzsākot, Zināšanu istabā darbosies porcelāna meistardarbnīca. Darbnīcu vadīs bijušās Rīgas porcelāna rūpnīcas māksliniece, pedagoģe Natālija Laminska, kura demonstrēs dažādus porcelāna apgleznošanas veidus rādīs, kā var izveidot porcelāna rozītes un citus mazus porcelāna nieciņus. Skolēniem būs iespēja arī pašiem izmēģināt apgleznošanu un, protams, uzdot visdažādākos jautājumus un saņemt izsmeļošas atbildes par darbošanos ar porcelānu.

16.septembrī plkst. 16.00 būs starptautiski pazīstamās latviešu keramiķes, LMA doktorantes Ineses Brants lekcija „Porcelāns Londonas muzejos”, iepazīstinot ar Anglijas porcelāna mākslu gan vēsturiskā aspektā, gan mūsdienu Londonas galeriju dzīvē. Lekcija būs bagātīgi papildināta ar vizuālo materiālu.

Izklaide

Kādu laiciņu nekas nebija dzirdēts no abām konkurējošajām mūzikas gada balvu rīkotājnometnēm – Elitas Mīlgrāves “Zelta mikrofona” un revolucionārās “Gammas”, taču izskatās, ka šajās nedēļās šī klusuma pauze tiks aizpildīta ar uzviju. Ņemiet popkorna tūtes un glāzes ar dzērieniem, iesēdieties ērtāk krēslos un šūpuļtīklos, izklaižu organizētāji gādās par izklaidēm!  

Svarīgākais