Ikšķilē turpinās 2. Starptautiskais Koktēlniecības simpozijs

Vides mākslas festivāla ietvaros no 18. jūlija līdz 31. jūlijam Ikšķilē, Daugavmalā pie Mūrkroga norisinās 2. Starptautiskais Koktēlniecības simpozijs.

Simpozijā piedalās Juris Osis, Kuldar Moor, Donatas Mockus un Rimantas Milkintas, tēlnieki – Indulis Ranka, Igors Dobičins, Ģirts Burvis, Inta Berga, Gļebs Panteļējevs, Olga Šilova, Aigars Bikše, Vija Dzintare, Inese Valtere-Ūlande u.c., metālmākslinieki un dizaineri – Juris Gagainis, Armands Vecvanags, Aivars Oleksāns, Arvīds Endziņš, keramiķi – Dainis Lesiņš, Līga Skariņa, Žanete Žvīgure, Imants Ancāns, Mairita Folkmane, Normunds Laņģis, Inese Līne u.c., Latvijas Mākslas akadēmijas studenti, J.Rozentāla mākslas vidusskolas, Ogres mākslas skolas, Rīgas un Ogres amatniecības vidusskolu audzēkņi.

Latviju simpozijā pārstāv Juris Osis ar skulptūru „Kaprīze”, Igauniju – Kuldar Moor ar skulptūru „Vijole”, Lietuvu – Donatas Mockus ar skulptūru „Domātājs” un Rimantas Milkintas ar skulptūru „Dialogs”.

Koktēlniecības simpozija vadītāju Kārli Īli iepriecina tas, ka festivāls no ģeogrāfiskā viedokļa iegūst arvien plašākas aprises.

No 31.jūlija līdz 7.augustam skulptūras varēs apskatīt 2.Starptautiskā Koktēlniecības simpozija norises vietā,bet pēc 8.augusta tās tiks uzstādītas Ikšķiles pilsētā.

Izklaide

Kādu laiciņu nekas nebija dzirdēts no abām konkurējošajām mūzikas gada balvu rīkotājnometnēm – Elitas Mīlgrāves “Zelta mikrofona” un revolucionārās “Gammas”, taču izskatās, ka šajās nedēļās šī klusuma pauze tiks aizpildīta ar uzviju. Ņemiet popkorna tūtes un glāzes ar dzērieniem, iesēdieties ērtāk krēslos un šūpuļtīklos, izklaižu organizētāji gādās par izklaidēm!  

Svarīgākais