Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt P.S.Kultūra \ Izstādes

Mākslinieks Ivars Heinrihsons aicina uz "Baletu"

Ceturtdien, 21.jūlijā Valmierā, mākslas "Galerijā Laipa" atklās Ivara Heinrihsona personālizstādi "Ivars Heinrihsons. Balets. Gleznas, zīmējumi".

Izstādē "Balets" - sajūtu ekspresija, dinamika, formas un nemainība, kas pati sevi attīsta. Lielas formas gleznas un izsmalcināti zīmējumi apvienoti vienā izstādē.

"Ivars Heinrihsons ir spožākais liriskā neoekspresionisms pārstāvis latviešu mūsdienu glezniecībā ar izsmalcinātu ahromātisku krāsu paleti, kur melna līnija vai laukums ir pamatu pamats - ekspresija un stabilitāte. Gleznotāja iedvesmas avoti ir ļoti konkrēti un izsaka viņa ego iekšējās izpausmes formas:

Zirgs kā dabīga ekspresija, žests, kurā iemiesojas visas cilvēciskās emocijas.

Zirgi neattēlo realitāti, bet ir autora iekšējais tēls, kurā iemiesojas visas cilvēciskās emocijas.

Koncertflīģelis - kultūras zīme, klasisko vērtību nesējs.

Balets - tiekšanās pēc ideālā, trauslā, baltā.

Savai izteiksmei Ivars Heinrihsons pakļauj dažādus glezniecības tehnikas līdzekļus un mākslas veidus - zīmējumu, fotogrāfiju, trīsdimensiju mākslu. Viņš uz visu skatās kustībā, ekspresija un dinamika valda arī kompozīcijā.

Mākslinieks Ivars Heinrihsons ir viens no atpazīstamākajiem Latvijas gleznotājiem Eiropā. 1992. gadā ieguvis mākslas maģistra grādu. Kopš 2008. gada ir Vizuālās mākslas nodaļas un Glezniecības katedras vadītājs.

Izstāde galerijā būs apskatāma līdz 2010.gada 4.augustam.