Zviedrijā atklāj latviešu laikmetīgās mākslas izstādi

17. septembrī Latvijas vēstniece Zviedrijā Elita Kuzma atklāj latviešu laikmetīgās mākslas izstādi ar anglisko nosaukumu Communicative integration and understanding Zviedrijas pilsētā Katrineholmā.

Izstādē piedalās pieci ievērojami latviešu laikmetīgās mākslas mākslinieki: Iveta Laure, Pēteris Sidars, Aigars Bikše, Kirils Panteļejevs un Kristaps Gulbis.

Pēdējo gadu laikā šī ir vērienīgākā latviešu mākslinieku grupas izstāde Zviedrijā. Izstādes organizators ir Katrineholmas pašvaldība un tās Kultūras un mākslas nodaļas direktors Truls Olīns (Trul Olin). Truls Olīns ir Latvijas mūsdienu mākslas pazinējs Zviedrijā, kurš izstādē aicinājis piedalīties māksliniekus gan ar jau iepriekš radītiem darbiem, gan ar darbiem, kuri radīti speciāli šai izstādei. Izstādes atklāšanā piedalīsies visi latviešu mākslinieki, izņemot Kirilu Panteļejevu.

Šis ir kārtējais veiksmīgais Zviedrijas pašvaldību un reģionālo institūciju īstenotais projekts, kas notiek ar vēstniecības atbalstu, tādējādi veicinot pozitīva Latvijas tēla attīstību Zviedrijas reģionos.

Izstāde apskatāma līdz 1. novembrim Katrineholmas izstāžu zālē.

Izklaide

Par projekta “Kuolm randõ/Trīs krasti” izdoto plati – tā tautās laišanas koncerts septembra beigās notika kultūras centrā “Siguldas devons” – pēdējā laikā saņemts tik daudz jautājumu no sērijas “kā ir?”, “kas tie ir?”, “vai vērts klausīties?” u.tml., ka nācās vien ķerties pie notestēšanas, lai gan iepriekš to nebija domāts darīt. Kāpēc nebija domāts? Jo šķita, ka “Kuolm randõ” piedāvās kaut ko no pārāk augstiem plauktiem.

Svarīgākais