Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt P.S.Kultūra \ Izstādes

Vērtības Valmieras ūdenstornī

VĒRTĪBAS. Mākslinieces Kristīne Zemļicka-Brālēna un Krista Jūlija Kreišmane nolēmušas apdzīvot ar mākslu Valmieras ūdenstorni © Publicitātes foto

Valmieras ūdenstornī (K. Valdemāra ielā 1) otrdien, 24. jūlijā, atklās mākslinieču Kristas Jūlijas Kreišmanes un Kristīnes ZemļickasBrālēnas izstādi Vērtības.

Kā Neatkarīgo informēja mākslas zinātnieks Aivars Leitis, grafiķes un keramiķes sadarbībā tapušās ekspozīcijas mērķis ir, veidojot saspēli ar dažādiem darbiem un vienojošiem elementiem, pievērst uzmanību pamata vērtībām mākslā, dizainā un ikdienā. Abas mākslinieces uzsver, ka pilsētā ir daudz jaunu radošu personību, kuri savu radošo enerģiju iegulda mākslas vides un identitātes veidošanā. Izstāde neizmantotajās telpās pilsētas centrā varētu veidot nākotnes izstāžu platformu, kurā šiem cilvēkiem izpausties, lai par viņu daiļradi varētu uzzināt arvien plašāks interesentu loks.

Mākslinieces ir valmierietes. Krista Jūlija Kreišmane 2014. gadā beigusi Latvijas Mākslas akadēmijas Grafikas nodaļu, bet 2016. gadā Glāzgovas Mākslas skolā (Glasgow School of Art) iegūts maģistra grāds dizainā. Māksliniece ir pazīstama grāmatu ilustratore. Nozīmīgākie darbi grāmatu mākslā tapuši sadarbībā ar apgādu Zvaigzne ABC. Ikdienā viņa ir grafikas dizaina pasniedzēja Valmieras Mākslas vidusskolā.

Kristīne ZemļickaBrālēna studējusi Latvijas Mākslas akadēmijā keramiku un grafiku un 2002. gadā ieguvusi maģistra grādu mākslā. Māksliniece vislabāk pazīstama ar porcelāna virs glazūras gleznojumiem un kā praktizējoša grafikas dizainere. Viņa ir zīmola K. porcelain īpašniece, bet ikdienā pasniedz Valmieras Mākslas vidusskolā. Vērtības būs apskatāmas līdz 4. augustam.