Vēl apskatāma izstāde "Izglāb"

Radošajā telpā Tasty Martas ielā 1, līdz 5. jūnijam aplūkojama izstāde "Izglāb!", kas veltīta visiem tiem, kas staigā pa Rīgu, apbrīnojot tās arhitektūru vai šausminoties par to, ko cilvēks un laiks spēj izdarīt ar arhitektūras pieminekļiem un citām materiālajām vērtībām.

Izstāde veltīta kultūras mantojuma saglabāšanai – profilaktiskajai konservācijai, citiem vārdiem, mēģinājumiem novērst sabrukuma un bojāejas procesus, kā arī rezultātiem, kas sasniegti. Latvijas galvaspilsētai ir pamats lepoties ar bagātīgu kultūras mantojumu un apbūvi, tāpēc Vecrīga iekļauta UNESCO Pasaules kultūras mantojuma sarakstā. Bet kā mēs paši novērtējam un rūpējamies par to, kas mums ir? Atbildes uz šo jautājumu redzamas minētajā izstādē.

"To būtu vērts apmeklēt, lai izprastu vecuma vērtību, lai cilvēki neapdraudētu laika patinu un neiznīcinātu to, kas saņemts no pagātnes. Pārsvarā ļaudīm patīk jaunas, gludas un krāsainas lietas, taču šī izstāde pievērš uzmanību tām nenovērtējamajām īpašībām, kas materiālajā vidē atrodamas mums līdzās, neuzspodrinātas un saglabājamas," pārdomās dalās Ilze Začeste no radošās telpas Tasty.

Izstādes galvenais aplūkojamais objekts ir ēkas un vide ap to. Izstādē "Izglāb!" palīdz noskaidrot un ieraudzīt, kas un kāpēc bojā kultūras mantojumu un sniedz ieteikumus, kā no tā veiksmīgi izvairīties, lai restauratora palīdzība nebūtu nepieciešama. Galvenais izstādes mērķis ir katru apmeklētāju rosināt uz saimniecisku un pozitīvu attieksmi, kā arī saudzīgu rīcību pret vidi, kas ir mums apkārt un iedvesmo ne tikai kultūras mantojuma izpratnē.

Izklaide

Kādu laiciņu nekas nebija dzirdēts no abām konkurējošajām mūzikas gada balvu rīkotājnometnēm – Elitas Mīlgrāves “Zelta mikrofona” un revolucionārās “Gammas”, taču izskatās, ka šajās nedēļās šī klusuma pauze tiks aizpildīta ar uzviju. Ņemiet popkorna tūtes un glāzes ar dzērieniem, iesēdieties ērtāk krēslos un šūpuļtīklos, izklaižu organizētāji gādās par izklaidēm!  

Svarīgākais