Latvijas naivās mākslas meistari piedalīsies starptautiskajā festivālā “Festnaiv-2010

Latvijas Naivās mākslas muzejs un trīs naivās mākslas meistaru Ņinas Abizovas, Filipa Šalajeva,Rahmaila Jakrina darbi pārstāvēs Latviju Starptautiskajā festivālā “Festnaiv-2010″ Maskavā.

“Festnaive - 2010″ ir Maskavas starptautiskais naivās un autsaideru mākslas festivāls, kas tiek organizēts ik pēc trīs gadiem, jau kopš 2004. gada. Šogad festivāls piedāvās XXI gs. naivās un autsaideru mākslas panorāmu, kuras tēma ir “Ekoloģija un kultūra”. Latvijas Naivās mākslas muzejs pirmo reizi piedalījās festivālā 2007.g. un pārstāvēja Modra Sapuna un Andra Biezbārža darbus.

Festivāla žūrija izstādei ir atlasījusi desmit mākslas darbus, kas jau 2010.g. novembrī aizceļos uz Krieviju . Ekspozīcija būs skatāma Arhitektūras kompleksā “Pārtikas veikali” (Zubovskij bulvāris 2, Maskavā), kā arī citās Krievijas pilsētās no 2010.g. decembra līdz 2011.g. janvārim.

Izklaide

Kādu laiciņu nekas nebija dzirdēts no abām konkurējošajām mūzikas gada balvu rīkotājnometnēm – Elitas Mīlgrāves “Zelta mikrofona” un revolucionārās “Gammas”, taču izskatās, ka šajās nedēļās šī klusuma pauze tiks aizpildīta ar uzviju. Ņemiet popkorna tūtes un glāzes ar dzērieniem, iesēdieties ērtāk krēslos un šūpuļtīklos, izklaižu organizētāji gādās par izklaidēm!  

Svarīgākais