Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt P.S.Kultūra \ Izstādes

FOTO: "Panorama Plaza" notika labdarības mākslas izstādes "Vernisāža" atklāšana

© Publicitātes foto

Tika prezentēti mākslas studijas "IZO Art" dalībnieku un pazīstamo profesionālo mākslinieku mākslas darbi. Iepatikušās gleznas varēs iegādāties. Izstādē piedalās slaveni mākslinieki: Ilgvars Zalāns, Baiba Līmane, Dagmara Lauriņa, Marija Matvejeva, Pāvels Sagalajevs un citi.

Šī ir labdarības iztāde un daļa līdzekļu no izstādes - pārdošanas aizies palīdzībai 20 gadīgajam Laurim Jankovskim no Aizkraukles - grūtās operācijas apmaksai vācu klīnikā.

Atklāšanas dienā izstādē "Vernisāža" Laurim tika savākti 614,69 eiro. Nauda no ziedojumu kastītes jau ir pārskaitīta uz speciālu, jauna cilvēka kontu, kas ir atvērts ziedot.lv. Izstādes viesi arī veica savus pārskaitījumus palīdzībai Laurim.

Tie bija īsti svētki ar Ziemassvētku noskaņu pavadijumā ar saksofona skaņām un skaistu mūziku. Bērnu izklaidei tika organizēta neliela zīmēšanas studija, kurā mākslinieku vadībā, mazie izstādes apmeklētāji zīmēja un spēlēja ar KIDland animatoriem. Kas vēlējās, varēja pasūtīt šaržu no profesionāla mākslinieka (nelielu samaksu par šaržu arī lika Laurim ziedojumu kastītē).

Tika organizēta izloze ar dažādām balvām kopā ar pasākuma vadītāju, radiožurnālisti Poļinu Kuzminu, cilvēki laimēja dāvanu kartes no Gulliver Travel, rotaslietas no Stein jewellery, abonementus no People Fitness Riga, biļetes uz "Zaļās lampas" mākslas izstādi Rīgas biržā, ka arī sertifikātus uz apmācību IZO Art mākslas studijā un daudz cita. Apmeklētāji tika uzcienāti ar dzirkstošo vīnu no Henkel Latvia un milzīgu kūku, kas ir taisīta pēc Vīnes receptes "Zaher", priekš 200 cilvēkiem, no uzņēmuma JS Heis.

Publicitātes foto

Pāris dienu laikā tika pārdotas jau vairāk kā 10 gleznas. “Vernisāžas” organizatori Katerina Mališkina un Sergejs Mališkins (IZO Art mākslas studija) cer, ka šī labdarības izstāde kļūs par labu, pirms Jaunā gada tradīciju.


Izstāde ir atvērta Panorama Plaza izstāžu zālē līdz 29.decembrim. Darba laiks no plkst.10 līdz 19 (brīvdienās līdz plkst.17). Gleznas var ne tikai aplūkot, bet arī iegadāties. Daļa līdzekļu no pārdošanas tiks pārskaitīta operācijai Laurim Jankovskim

***

Lauris Jankovskis ir 20 gadus jauns, simpātisks, cilvēks no Aizkraukles. Smaidīgs un nedaudz kautrīgs. No bērnības Lauris nevarēja staigāt. (Diagnoze - BCT). Dzīves trešdaļu viņš pavadīja slimnīcās. Četrus gadus atpakaļ par viņu uzņemās Vācijas ortopēdi. Pēc vairākām operācijām viņš varēja stāvēt, tagad staigā, atbalstoties uz kociņu. Viņš pārcietis smagu atveseļošanās posmu un intensīvu rehabilitāciju. Šoruden Lauris uzsāka bioloģijas studijas Daugavpils Universitātē.

Šovasar, konsultējoties ar Minhenes klīnikas ārstu tika konstatēts, ka virs labā ceļgala locītavas esošās lielās skrūves savu darbu ir paveikušas, kauls ir saaudzis, implants ir ieaudzis kaulā. Tā kā šīs skrūves ir garas un tās no abiem galiem skar labās kājas malas, tās no iekšpuses rada kairinājumu uz ādu, radot lieku spastiku, lielu jūtību, nepatīkamas sajūtas, dažreiz nelielas sāpes. Tādēļ šajā brīdī skrūves savu funkciju ir paveikušas un tās jāņem ārā. Operācija maksā 13 149 eiro. Lauris lūdz līdzcilvēku palīdzību, jo šādu summu Laura ģimene nespēj sakrāt, ceļa naudu un uzturēšanās izdevumus segs ģimene paši. Laurim ir veiksmīgi jānoslēdz ārstniecība Minhenes klīnikā, jo šī konstrukciju izņemšanas operācija, būs pēdējā. Tad būs izdarīts viss iespējamais, kas var uzlabot Laura pārvietošanās spējas.

ZIEDOT.LV fondā Laurim Jankovskim ir atvērts palīdzības konts https://www.ziedot.lv/palidziba-laurim-jankovskim-2858. Visi līdzekļi no šī konta, BEZ JEBKĀDIEM ATSKAITĪJUMIEM, pilnībā aizies klīnikā uz operācijas apmaksu.