Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt P.S.Kultūra \ Izstādes

Atklās Daiņa Kārkluvalka fotogrāfiju izstādi „Mani dokumenti”

15. aprīlī Latvijas Fotogrāfijas muzejā atklās fotogrāfa Daiņa Kārkluvalka personālizstādi „Mani dokumenti”

Ekspozīcijā apskatāmas vairāk nekā piecdesmit fotogrāfijas, kas uzņemtas galvenokārt laikā no 20. gadsimta 70. gadiem līdz 90. gadu beigām. Kārkluvalks fiksējis ikdienišķus notikumus politisko pārmaiņu laikā, melnbaltajam foto materiālam gadu gaitā iegūstot saistošas dokumentācijas nozīmi.

„Nekas nav tik apbrīnojami ātri zūdošs kā cilvēka atmiņa. Fotogrāfijas palīdz atcerēties un spriest, kā bija toreiz, kā ir tagad. Pircēju rinda pie alkoholisko dzērienu veikala, goda plāksne ar labāko darba darītāju portretiem, uz durvīm uzsprausts aicinājums par Tautas frontes dibināšanu” – izstādi raksturo Dainis Kārkluvalks. Liela daļa no attēliem tapuši, veicot fotogrāfa darbu Talsu rajona laikrakstā.

Dainis Kārkluvalks dzimis 1957. gadā Valdemārpilī. 1979. gadā beidzis Rīgas Kultūras darbinieku tehnikumu foto-kino studijas vadītāja specialitātē. Kopš 1975. gada strādā laikrakstā „Talsu Vēstis”. Talsu Krūmu mākslinieku grupas un Talsu fotokluba biedrs.

2007. gadā tika izdots Daiņa Kārkluvalka darbu katalogs „Mani dokumenti”, kurā apkopots plašs fotogrāfiju klāsts – gan reportāžas, gan attēli no sērijām „Te ir līvu zeme”, „Talsi sniegkritī” un citām, gan ceļojumu iespaidi un darbi, kas radīti autortehnikā, fotopapīru speciāli burzot un tonējot.

Izstāde iekļauta Latvijas Republikas Neatkarības deklarācijas pasludināšanas 20.gadadienas svētku programmā un skatāma līdz 5. maijam.

Saistītās ziņas