Atklās ceļojošo izstādi "Bībele miniatūrās"

Izraēlas Pagaidu Pilnvarotā Lietvede Latvijā un Lietuvā Liāta Wekselmanes kundze (Liat Wexelman) Liepājā atklāt ceļojošo izstādi "Bībele Miniatūrās", kuras izveides iniciatīva pieder Izraēlas Miniatūru mākslas savienības biedram Dr. Mošē Libam.

Izstāde ar Izraēlas Ārlietu ministrijas atbalstu ir pabijusi Austrālijā un Jaunzēlandē, kur trīs gadu garumā ir tikusi izstādīta 24 muzejos, galerijās un kultūras centros. Tā, pateicoties Dr. M.Libas ieguldītajam darbam, pašlaik apceļo Eiropu, kur kā pirmais pieturas punkts bija Nīderlande. Ar Izraēlas vēstniecības Latvijā un Lietuvā atbalstu, uz Madonu izstāde ir atceļojusi no Viļņas Lietuvā. Pēc tam izstādi varēja apskatīt Cēsīs, bet tagad tā ceļo uz Liepāju.

Izstādē redzamie darbu izmēri ir miniatūri, tomēr to ietekme uz skatītāju ir liela. Mākslinieki, kas dzīvo Bībeles zemē, Jeruzalemē, pie Galilejas jūras, Haifā, Telavivā vai mitinās tuksnesī, izmantojot dažādas krāsas, materiālus un formas, piedāvā savu Mūžīgās grāmatas koncepciju un interpretāciju. Darbos ir atspoguļotas daudzas Vecās Derības tēmas, sākot ar pasaules radīšanu, slavenām kaujām, Ādamu un Ievu, grēku plūdiem un beidzot ar Bībeles laikmeta cilvēkiem, ciltīm un desmit baušļiem.

28 mākslinieki ir apvienojušies, lai atspoguļotu šo neizsmeļamo tēmu dažādos stilos un tehnikās, un ir to paveikuši nododot skatītāja vērtējumam 144 miniatūras.

Šo izstādi būs iespējams apskatīt Liepājas teātra Šampanieša zālē līdz 30.aprīlim.

Izklaide

Kādu laiciņu nekas nebija dzirdēts no abām konkurējošajām mūzikas gada balvu rīkotājnometnēm – Elitas Mīlgrāves “Zelta mikrofona” un revolucionārās “Gammas”, taču izskatās, ka šajās nedēļās šī klusuma pauze tiks aizpildīta ar uzviju. Ņemiet popkorna tūtes un glāzes ar dzērieniem, iesēdieties ērtāk krēslos un šūpuļtīklos, izklaižu organizētāji gādās par izklaidēm!  

Svarīgākais