Atklās Raimondam Paulam veltītu izstādi

© F64

Jau rīt, 2. jūnijā, laukumā pie dzelzceļa stacijas ar Raimondam Paulam un visiem džeza mīļotājiem veltītu izstādi Laikmeti mainās, džezs paliek. Džezs Latvijā tiks vērienīgi atklāta Origo Summer Stage septītā sezona.

Šā gada sākumā Raimonds Pauls (attēlā) nosvinēja savu 80 gadu jubileju, savukārt dažādi mūzikas industrijas darboņi to viņa vietā grasās svinēt laikam jau visu gadu un droši vien mazliet arī nākamgad. «Maestro ir ne tikai izcils džeza kompozīciju autors un izpildītājs, bet savulaik vadījis arī Latvijas Radio bigbendu un bijis džeza improvizācijas klases vadītājs konservatorijā. Izstāde ir veltījums Maestro viņa jubilejas gadā. Kā reiz teicis Raimonds Pauls: «Džeza mūzikai ir tāda pati vērtība kā klasiskajai mūzikai,»» tā Origo Summer Stage pārstāvji.

Tāpat kā iepriekšējās sezonās, arī šosezon visu vasaru pie tirdzniecības centra Origo interesentus priecēs kvalitatīvi un daudzveidīgi, turklāt bezmaksas koncerti, kuru programma tiks izziņota tikai atklāšanas pasākumā. Atklāšanas koncertā uzstāsies Musiqq, Latvijas Radio Brass Band un Kristīne Prauliņa, kuras mākslinieciskais konsultants ir pats Raimonds Pauls. Jāatgādina, ka Kristīne šobrīd dēvējama par pašu daudzsološāko jauno latviešu džeza dziedātāju. Kā soliste viņa koncertē Latvijā un arī ārzemēs gan ar gospeļkori, gan dažādiem džeza, blūza un populārās mūzikas sastāviem. Latvijas Radio Brass Band sastāvā muzicē labākie latvju instrumentālisti. Apvienības aizsākumi meklējami Latvijas Radio bigbenda Uzbekistānas brauciena laikā, kad mūziķi brīvdabas festivālā demonstrēja klasisku Ņuorleānas ielu muzicēšanas stilu - brass band, dixie land, džeza un fanka stilu apvienojumu. Gūta liela atsaucība, tāpēc nolemts šo priekšnesumu parādīt arī Latvijā, atklājot Origo Summer Stage 2016. gada sezonu. Koncertā piedalīsies: Kristīne Prauliņa (balss), Uldis Ziediņš (trombons), Kristiāns Vilhelms Logins (trombons), Nauris Strežs (tuba), Gatis Gorkuša (trompete), Andris Augstkalns (trompete), Oskars Ozoliņš (trompete), Kristaps Lubovs (baritona saksofons) un Artis Orubs (bungas).

Līdz šim uz Origo Summer Stage skatuves uzstājušies vairāk nekā simt mākslinieki un muzikālās apvienības, to skaitā Jolanta Gulbe, Pits Andersons, Intars Busulis, Jānis Stībelis un Inese Galante. Tāpat ik gadu Rīgā ierodas un uz šīs skatuves kāpj arī ārzemju viesi, sniedzot iespēju ikvienam iepazīt mūziku no visas pasaules - sākot ar Lietuvu, Zviedriju un Lielbritāniju un beidzot ar ASV, Brazīliju, Indiju un pat Āfrikas valstīm.



Svarīgākais