Radošā telpa Tasty rīko dizaineres Karīnas Hānas izstādi

11. februārī Radošā telpā Tasty atklās vācu dizaineres izstādi „Balasts".

Tā ir viņas septītā un pagaidām pēdējā izstāde Baltijas valstīs, jo Karīna atgriežas savā mītnes zemē Vācijā.

BALASTS (lejasvācu ballast, angļu ballast. Saimnieciski neizmantojama krava, smagums, ko novieto transportlīdzeklī dažādu spēku līdzsvarošanai.)

Balasts ir materiāls, ko ievieto kuģa kravas telpā, lai to pietiekami iegremdētu un nodrošinātu vajadzīgo stabilitāti. Šo terminu lieto arī saistībā ar smiltīm, ko ņem līdzi gaisa balonā, lai, tās pakāpeniski izmetot, padarītu balonu vieglāku un paceltos augstāk.

Karīna Hāna (Karin Hahn) ir grafiskā dizainere, kuru aizrauj piktogrammas, zīmes un raksti, ko var redzēt gan viņas dizaina darbos, gan gleznās. Krāsas un priekšmeti tiek samazināti līdz tie līdzinās fotonegatīviem vai ielu mākslā izmantotajiem trafaretiem. Izstāde „balasts" ir viņas septītā un pagaidām pēdējā izstāde Baltijas valstīs, jo Karīna atgriežas savā mītnes zemē Vācijā.

Tajā ir iekļauti darbi, kas radušies pēdējos četros gados, dzīvojot un strādājot Rīgā.

Karīnas gleznas atspoguļo mirkļa iespaidus, situācijas un laiku, kas pavadīts kopā ar draugiem šajos četros gados. Līdzīgi kā balasts šie mirkļi nodrošinājuši viņai stabilitāti, noturējuši vietā, dzīvojot Latvijā un atmiņu veidā pavadīs viņu atpakaļceļā uz Vāciju.

No otras puses šo balastu ik pa laikam var pa druskai izmest, lai paceltos augstākā līmenī.

Šī izstāde ir veltījums viņas draugiem, Rīgai un Latvijai.

Izklaide

Rīgas pašvaldības Mājokļu un vides departaments Viesturdārzā pabeidzis vērienīgu bērnu rotaļu laukuma atjaunošanu un paplašināšanu, kuras laikā uzstādītas tautasdziesmu motīvos veidotas rotaļu iekārtas, labiekārtojuma elementi un ierīkoti ainaviski apstādījumi.

Svarīgākais