Barselonā skatāma latviešu mākslinieces Kristīnes Luīzes Avotiņas gleznu izstāde

© F64

Šodien 21.janvārī Barselonas galerijā "Montcada" tiek atklāta izstāde ar latviešu mākslinieces Kristīnes Luīzes Avotiņas piedalīšanos.

Galerija "Montcada" atrodas tikai dažu soļu attālumā no slavenā Picasso muzeja un ir mākslas pazinēju iecienīta laikmetīgās mākslas izstāžu vieta, kas ataino mūsdienu mākslinieku tik dažādo stilu daudzveidību, uzsvaru liekot galvenokārt uz profesionalitāti.

Izstāde ar Kristīnes Luīzes Avotiņas piedalīšanos būs skatāma no šā gada 21.janvāra līdz 3.martam Pārējie mākslinieki ir no Barselonas. Divi no tiem Spānijā popularitāti ieguvušie Paula Leiva un Philip Stanton. Izstāde ir veltīta Barselonai un katrs mākslinieks piedalās ar astoņiem darbiem kas vēsta stastu par Barselonu.

Kristīnes stāsts būs gleznu cikls "Pastaiga pa Grāciju".

Kristīnes izvēle gleznojot šai izstādei balstījusies uz sajūtam, kas apņem veroties uz centrālo Passeig de Gracia bulvāri, kuru sedz pēc Gaudi dizaina izgatavotās flīzes. Šīm izjūtām par godu arī nosaukums un darbi - kuros pa grācijas bulvāri pastaigājas zaķi zilā frakā, zivs kungs smokingā un špica sugas suns uzvilcis tauriņa spārnus. Barselonā ik uz soļa var saskatīt dabas klātbūtni - namu fasādēs, palmu "dobēs" un nenoliedzami katra no Gaudi celtnēm ir pārbagāta ar dabas tēliem. Tie arī kalpojuši šīs darbu sērijas iedvesmai.

Kristīnes stāsts Barselonā aizsākās ar glezniecības studijām Barselonas mākslas augstskolā Escola Massana pērnā gada septembrī, kopš tā laika Kristīne saņēmusi neskaitāmas uzslavas, atzinību un gandarījumu par savu daiļradi. Barselonas pasniedzējiem viņas darbi bijuši kā atspirdzinošs dzēriens karstā dienā! Kā milzīgs pārsteigums, ko viņi nebija gaidījuši. Kā apliecinājums tam kalpo nejauši noklausīts izteikums no pasniedzējas, pirmajās studiju dienas beigās; "Es nedomāju, ka meitene no Latvijas būs tik laba!"

Par dzīvi Spānijā Kristīne saka: "Esmu iemācījusies ticēt saviem spēkiem un šejienes cilvēki mani ir novērtējuši gan kā mākslinieci, gan kā cilvēku. Šeit es jūtos novērtēta un jāatzīst, ka mani ļoti pārsteidz šejienes cilvēku atsaucība. Esmu sapratusi, ka smaids, valoda un cilvēka darbs ir pats vērtīgākais, kas var būt, jo tas par Tevi pasaka visu. Ar šiem trim "ieročiem" viss ir iespējams, bet pats galvenais, neaizmirst, ka pāri visam stāv cilvēka būtība - sirds. Barselona ir ļāvusi man noticēt, ka smagi strādājot un ticot saviem sapņiem viss ir iespējams!"

Izklaide

Šogad 30 gadu jubileju atzīmē grupa “Pienvedēja piedzīvojumi” – latvju rokmūzikas fenomens, trīs puiši no Sabiles, kuri visas trīs šīs desmitgades muzicējuši nemainīgā sastāvā un būtībā pirmie spējuši kā alternatīvās skatuves pārstāvji tikt radiostaciju rotācijās un TV apritē.

Svarīgākais