RTU skatāma mākslinieka Pētera Postaža gleznu izstāde

20.janvārī plkst. 17.30 Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) centrālajā ēkā, Rīgā, Kaļķu ielā 1 tiks atklāta mākslinieka Pētera Postaža gleznu izstāde, kas RTU būs aplūkojama līdz 12. martam.

Izstādi aplūkot iespējams bez maksas, katru darba dienu no plkst. 10 līdz plkst. 18, vēršoties RTU Studentu klubā, Kaļķu ielā 1.

Pēteris Postažs izstādēs piedalās kopš 1965. gada. P. Postaža personālizstādes regulāri tiek rīkotas Rīgā, Liepājā un citās Latvijas pilsētās, savukārt grupu izstādēs mākslinieka darbi apceļojuši ne vien Latviju, bet arī Lietuvu, Krieviju, Somiju, Zviedriju, Itāliju, Vāciju, Austriju un daudzas citas valstis.

Gleznotāja darbi atrodas Valsts mākslas muzeja un Latvijas Mākslinieku savienības, Krievijas Kultūras ministrijas un Krievijas Mākslas fonda īpašumā, kā arī privātkolekcijās Latvijā un ārvalstīs.

Pēteris Postažs strādā visos glezniecības žanros: eļļas, temperas, guašas, pasteļa tehnikā. Gleznās ikdienas norisēm tiek piešķirts vispārinājums, kas vedina uz plašu sakarību apjautu, piešķirot tām simbolisku jēgu. Mākslas kritiķi akcentē renesanses klātbūtni viņa gleznās, kas parādās sarežģītu kompozīciju skaidrībā un perfektajā uzbūvē, zīmējuma izsmalcinātajā elegancē un pilnībā.

P.Postaža darbu izstādi rīko RTU Studentu klubs sadarbībā ar Jūrmalas pilsētas muzeju.

Izklaide

Kādu laiciņu nekas nebija dzirdēts no abām konkurējošajām mūzikas gada balvu rīkotājnometnēm – Elitas Mīlgrāves “Zelta mikrofona” un revolucionārās “Gammas”, taču izskatās, ka šajās nedēļās šī klusuma pauze tiks aizpildīta ar uzviju. Ņemiet popkorna tūtes un glāzes ar dzērieniem, iesēdieties ērtāk krēslos un šūpuļtīklos, izklaižu organizētāji gādās par izklaidēm!  

Svarīgākais