Vecmeistaru un mūsdienu mākslinieku izstāde

Viens no izstādē apskatāmajiem darbiem: Jāņa Valtera glezna Kalnu ciems Saksijā © Publicitātes foto

Šodien, 11. februārī, klasiskās mākslas galerijā Antonija (Rīga, Brīvības iela 157) tiek atklāta nu jau par tradīciju kļuvusī mākslas darbu izstāde, kas publikas apskatei piedāvās 235 mākslas darbus, vienviet piedāvājot gan klasiķus, gan mūsdienu meistarus.

Rīkotāji šoreiz īpaši izceļ divus darbus – Jaņa Rozentāla gleznu Kristus, kas savulaik tika iecerēta Stendes baznīcai, kā arī Jāņa Valtera ap 1916. gadu tapušo gleznu Kalnu ciems Saksijā. Pievērsiet uzmanību, ka izstādē būs aplūkojama arī Ludolfa Liberta Parīzes posmā darinātā Place De La Concorde. No klasiķiem jāpiemin arī četras Valda Kalnrozes gleznas, Anšlava Eglīša un Sigismunda Vidberga grafikas un Jūlija Jēgera lauku dzīves ainas. Būs arī tieši pirms sešdesmit gadiem Aleksandra Zviedra gleznotais Rīgas stacijas laukums, Leonīda Āriņa, Imanta Vecozola, Maijas Tabakas, Vijas Maldupes, Edvarda Grūbes, Roberta Muža, Leonīda Mauriņa, Rūdolfa Piņņa, Daces Lielās, Ivara Poikāna, Henrija Vorkala un Ilmāra Blumberga, Alvja Zemzara un citu mākslinieku darbi.

Izstādi galerijā Antonija varēs apskatīt līdz 6. martam. Tās noslēgumā notiks izstādes darbu izsole. Gleznu un citu mākslas darbu sākumcenas jau tagad var apskatīt vietnē www.antonia.lv, 36. izsoles e-katalogā. Tās ir ļoti dažādas. Nelielu skiču, akvareļu sākumcena ir daži desmiti eiro, latviešu klasiķu eļļas gleznu uz audekla sākumcenas svārstās vairāku simtu eiro robežās. Savukārt, ja vēlaties iegādāties Jaņa Rozentāla Jēzu vai Jāņa Valtera Kalnu ciemu Saksijā, tad jārēķinās, ka abu šo gleznu sākumcena ir 18 000 eiro, bet Ludolfa Liberta Place De La Concorde – 3000 eiro.

Svarīgākais