Sanktpēterburgā atklāj Kristīnes Rubenes un Ievas Liepiņas darbu izstādi

Š.g. 15.decembrī Sanktpēterburgā "Grāmatu un grafikas centrā" Latvijas Republikas ģenerālkonsule Iveta Sers atklāja Latvijas mākslinieču Kristīnes Rubenes un Ievas Liepiņas pirmo izstādi Pēterburgā.

Kristīnes Rubenes un Ievas Liepiņas darbi atšķiras no tik ierastās Pēterburgas mākslas. Abas mākslinieces pieder pie Eiropas mākslas skolas. Dzīve divatā, dejas divatā, partnera meklēšana un gaidas, attiecību veidošana – ļoti aktuāla un viļņojoša tēma vientuļo siržu mūsdienu pasaulē, kuru mākslinieces arī atainoja savos darbos.

Ekspozīciju veido gleznaini žanra darbi. Tas ir liels retums Sanktpēterburgā, kas vairāk tiecās uz ainavām. Kristīnes Rubenes un Ievas Liepiņas izstāde Pēterburgā būs skatāma vienu nedēļu līdz 22.decembrim, pēc tam darbi būs apskatāmi Latvijas ģenerālkonsulāta Sanktpēterburgā telpās.

Latvijas, tās mākslas un kultūras atpazīstamības veicināšana ir viena no ģenerālkonsulāta darbības prioritātēm, uzsvēra ģenerālkonsule Iveta Sers atklājot izstādi.

Izklaide

Ik pa laikam ar dažādiem jaunumiem savus cienītājus aplaimojošā grupa “Rīgas Modes” nav snaudusi arī šajā rudenī – laists tautās jauns singls “Otrā plāna aktrise”, kā arī izziņots lielkoncerts koncertzālē “Palladium”, kas notiks 2025. gada 25. aprīlī.

Svarīgākais