Valsts svētkos izdod grāmatas "Mūsu vēsture 1985 - 2005" pēdējo daļu un aicina tikties ar autoriem

Sagaidot Latvijas valsts proklamēšanas gadadienu apgāds "Atēna" lasītājiem piedāvā tikties ar grāmatas “Mūsu vēsture 1985 - 2005” autoriem. Ceturtdien, 19. novembrī no pulksten 18.00 līdz 19.00 Rīgā, Jāņa Rozes grāmatnīcā K. Barona ielā 5 ikvienam veikala apmeklētājam būs iespēja ne tikai iegādāties grāmatu, bet arī saņemt autoru autogrāfus.

Tieši Latvijas valsts galvenajos svētkos – 18. novembrī apgāds laidīs klajā Lato Lapsas, Sandra Metuzāla un Kristīnes Jančevskas grāmatas “Mūsu vēsture 1985 - 2005” trešo, noslēdzošo sējumu.

"Mūsu vēstures" noslēdzošais sējums nāk klajā tieši laikā, kad mēs plūcam tos savdabīgos augļus, bet drīzāk jau asaku, ko mums sagādājuši daudzi no šīs grāmatas varoņiem – tie, kas visus šos gadus ir izmisīgi kārpījušies pēc naudas un varas, lai šādā īpatnā veidā aplaimotu Latviju un tās iedzīvotājus.

Kas korupcijas apkarošanu pārvērta par smieklīgu farsu? Kad un kā izveidojās politiskās barotavas? Kurš dārznieks mirklī pārvērtās par vienu no valsts galvenajiem privatizētājiem? Kāpēc izšķīda mīts par vienoto Baltiju? Kuru premjeru uzvarēja cūkas? Kad patiesībā sākās nekustamo īpašumu burbulis – un kas īsti to aizsāka? Kāpēc mūsu nodokļi ir tieši tādi, kādi tie ir? Kurš politiķis izdomāja Andri Šķēli salīdzināt ar Dievu? Un kurš pirmais sāka politisko biznesu ar Kārļa Ulmaņa vārdu? Vai tiešām Latvija domāja par Roņu salas ieņemšanu? Kurš patiesībā nogulēja pirmo banku krīzi? Kāpēc izgāzās integrācija un skolu reforma?... Atbildes uz šiem un tūkstošiem citu „neērtu” un „nepareizu” jautājumu – šajā, iespējams, mūsu desmitgades bīstamākajā grāmatā.

Izklaide

Šova “X Faktors” aizvadītās sezonas uzvarētāja Emilija (Emilija Bērziņa) un reperis Reiks (Arvis Šķirus) laiduši klajā savu pirmo kopdarbu “Tikai ar Tevi”. Dziesmas izdošanai tika izvēlēts 19. septembris, kas ir Emilijas dzimšanas diena.

Svarīgākais