Notiks Jāņa Vītoliņa atmiņu grāmatas "Divu lielvalstu dienestā" prezentācija

Rīt plkst.15.00 Jumavas grāmatnīcā notiks Latvijas Lauksaimniecības universitātes ilggadējā pasniedzēja Jāņa Vītoliņa kara atmiņu grāmatas "Divu lielvalstu dienestā" prezentācija.

Prezentācijā piedalīsies grāmatas autors Jānis Vītoliņš, apgāda "Jumava" prezidents Juris Visockis, žurnālists un grāmatas redaktors Juris Lorencs, apvienības "Visu Latvijai!" vadītājs Raivis Dzintars. Kā arī prezentācijā aicināti piedalīties autora draugi un domubiedri, ikviens, kuram interesanta Latvijas vēsture un latviešu likteņi Otrā pasaules kara laikā.

1944.gada augustā, Otrajam pasaules karam turpinoties jau piekto gadu, tajā tika iesaistīti mūsu latviešu tautas visjaunākie karotāji - 1927. un 1928.gadā dzimuši septiņpadsmit un pat sešpadsmit gadus veci jaunieši. Šo puišu liktenis bija sevišķi skarbs un nesaudzīgs. Iesaukti no skolas sola viņi jau pašā dienesta sākumā tika dzīti tieši kauju ugunīs. Beidzoties karam, padomju gūstekņi nonāca drausmīgajās Gulaga nometnēs. Izdzīvojušie vēlāk tika nodarbināti slepenas rūpnīcas celtniecības darbos Igaunijā.

Šo jaunekļu starpā biju arī es - Jānis Vītoliņš. Šobrīd, 81 gada vecumā, nezinu vairs nevienu dzīvu savu likteņbiedru. Lai šī grāmata, kas nav nekas vairāk kā vienīgi mana personīgā liecība, kalpo par piemiņu visiem, kas palika kauju laukos un padomju nāves nometnēs.

Izklaide

Šova “X Faktors” aizvadītās sezonas uzvarētāja Emilija (Emilija Bērziņa) un reperis Reiks (Arvis Šķirus) laiduši klajā savu pirmo kopdarbu “Tikai ar Tevi”. Dziesmas izdošanai tika izvēlēts 19. septembris, kas ir Emilijas dzimšanas diena.