''Jāņa Rozes apgāds'' laidis klajā Paulu Koelju jauno romānu ''Uzvarētājs ir viens''

P.Koelju romāna ''Uzvarētājs ir viens'' darbība noris slavenajā Kannu kinofestivālā - šīs zemes varenajo jeb t. s. superklases parādē.

Cilvēkiem, kam pieder viss, ko var nopirkt par naudu, un līdz ar to arī neierobežota vara, atgriešanās ''normālā'' dzīvē ir lielākais bieds un reizē vienīgais nepiepildāmais sapnis. Iluzorā laimes pasaule izrādās tukšs, biedējoši vientulīgs sāncensības un nenovīdības perēklis.

Romāna galvenais varonis krievu miljonārs Igors ierodas Kannās, lai atgūtu savu bijušo sievu Evu. Mīlestības vārdā ziedojot dzīvības, Igors tiecas atgriezties savā zudušajā paradīzē. Tomēr tā attālinās ik brīdi jo vairāk. Izjūtot nicinājumu pret superklasi un tomēr aptverot, ka arī pats pie tās pieder, Igors saprot, ka absolūtā vara ir absolūtā verdzība - cietums, no kura nav izejas.

Apokaliptiska kino un modes pasaule, kurā greznība un ambīcijas iznīcina jebkādu autentisku vērtību iespējamību.

Romānu no portugāļu valodas tulkojis Edvīns Raups,mākslinieks Aivars Plotka.

Izklaide

Jau šīs nedēļas nogalē dienasgaismu ieraudzīs dāņu indī roka apvienības “Efterklang” jaunais albums “Things we have in common”. Mums šoreiz šis fakts ir īpaši interesants, jo albuma koncerttūres ietvaros jau 6. decembrī grupa uzstāsies “Angāra” koncertzālē Tallinas kvartālā. Koncerts notiks radio “NABA” 22. gadadienas svinību programmas ietvaros.

Svarīgākais