Vācu rakstnieks Manfreds Šlīters zīmēs un stāstīs jautrus notikumus bērniem

Rīt plkst.11 Latvijas Nacionālās bibliotēkas Bērnu literatūras centrā Tērbatas ielā 75 notiks sarīkojums "Bilžu grāmatu stāsti ar Manfredu Šlīteru". Pasākumā, ko atbalsta Gētes institūts Rīgā, varēsim vērot, kā vācu ilustrators un rakstnieks Manfreds Šlīters zīmēs un stāstīs notikumus, ko reiz jau iemūžinājis savās grāmatās Der, Die, Das und Kunterbunt (Viņš, viņa, tas un raibais), Herr Schwarz und Frau Weiss (Melnā kungs un baltā kundze), Es war einmal ein kleiner Baum (Reiz bija mazs koks).

Mākslinieka ielūgumu saņēmuši Rīgas 6.vidusskolas 2.klases skolēni, kuri kopā ar skolotāju Sandru Zeltiņu un vairākiem latviešu ilustratoriem piedalīsies bilžu grāmatu stāstu darbnīcā.

Manfreds Šlīters ir veidojis ilustrācijas daudzām populāru rakstnieku bērnu grāmatām. Kopš 1991.gada iznāk grāmatas ar paša mākslinieka radītiem tekstiem.

2008.gadā Manfreds Šlīters saņēma Frīdriha Bedekera balvu (Friedrich - Bödecker - Preis 2008) par izciliem sasniegumiem bilžu grāmatu mākslā un nopelniem bērnu literatūras popularizēšanā. Organizācija, kas nes pedagoga Frīdriha Bedekera vārdu, visā Vācijā organizē rakstnieku un mākslinieku tikšanos ar bērniem skolās un bibliotēkās. Manfreds Šlīters ir slavens ar to, ka kopā ar domubiedriem – mūziķiem un citiem māksliniekiem piedāvā neaizmirstamu notikumu - ceļojumu bilžu grāmatu pasaulē.

Manfreds Šlīters Latvijā viesojas no 21. līdz 25. septembrim. Autors savus stāstus bērniem piedāvās arī Daugavpilī, Rēzeknē, kā arī Gētes institūtā Rīgā.

Izklaide

Jau šīs nedēļas nogalē dienasgaismu ieraudzīs dāņu indī roka apvienības “Efterklang” jaunais albums “Things we have in common”. Mums šoreiz šis fakts ir īpaši interesants, jo albuma koncerttūres ietvaros jau 6. decembrī grupa uzstāsies “Angāra” koncertzālē Tallinas kvartālā. Koncerts notiks radio “NABA” 22. gadadienas svinību programmas ietvaros.

Svarīgākais