Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt P.S.Kultūra \ Grāmatu apskats

Raivis Dzintars dāvina lasītājiem savu grāmatu „Dzīvot valstij”

© f64

Nupat iznākušās grāmatas „Dzīvot valstij” autors, Saeimas deputāts un Nacionālās apvienības VL-TB/LNNK Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Raivis Dzintars augustā aicina lasītājus uz tikšanos un ir gatavs viņiem dāvināt savu sacerējumu.

Grāmata „Dzīvot valstij’ ir ļoti atklāta ekskursija, sākot no Raivja Dzintara sabiedriski aktīvās dzīves pirmsākumiem līdz pat politiskajām cīņām valdībā, un šajā ceļā lasītājs sastopas gan ar notikumiem, gan personībām.
Latviešu politiķis, nacionālistiskās jauniešu apvienības „Visu Latvijai” dibinātājs un vēlākais šāda paša nosaukuma partijas pirmais priekšsēdētājs pašlaik ir Nacionālās apvienības VL-TB/LNNK līdzpriekšsēdētājs. Šajā politiskās izaugsmes ceļā ir bijis tik daudz emociju un notikumu, ka autoram radusies nepieciešamība tajos dalīties.

R.Dzintaru vairāki padomdevēji brīdinājuši, ka priekšvēlēšanu laikā rakstīt grāmatu neesot prātīgi, tomēr autors uzskata, ka tieši šobrīd, kad vēlētājus cenšas ietekmēt ar ļoti primitīviem, populistiskiem instrumentiem, ir īpaši vērtīgi vairot izpratni, kā lēmumu pieņemšana notiek īstenībā.

„Domāju, ka secinājumi katram jāizdara pašam,” teic R.Dzintars. „Mans mērķis nebija domāt kāda cita cilvēka vietā vai uzspiest "pareizās atbildes". Es detalizēti mēģināju stāstīt, kā ir ieiet politikā un nonākt līdz reālai cīņai par idejām. Kas notiek ar cilvēka iekšējo pasauli? Kā īstenība atšķiras no TV ekrānā redzētā? Esmu pārliecināts, ka, izlasot šo grāmatu, daudziem mainīsies priekšstati par valsts dzīvi un būs labāks pamats pašiem sava viedokļa veidošanā.”

Autors norāda, ka Latvijas valsts nākotne atkal ir krustcelēs un ikvienam ir jāizšķiras par Latviju kā latviešu nācijas valsti vai kā lielkrievu imperiālistu koloniju. Abi scenāriji ir iespējami, un tikai pašu latviešu gudrība un disciplīna izšķirs, kurš no tiem kļūs par īstenību, uzsver jaunais politiķis.

Ar grāmatas “Dzīvot valstij” autoru Raivi Dzintaru lasītāji var tikties un grāmatu dāvanā saņemt 7. augustā Smiltenes novadā, 8. augustā Beverīnas novadā un Valmierā, 9. augustā Kocēnu novadā, 10. augustā Burtnieku, Strenču un Valkas novados, 11. augustā Alūksnes novadā, 12. augustā Gulbenes, Lubānas un Varakļānu novados, 13. augustā Madonas novadā, 14. augustā Jaunpiebalgas un Vecpiebalgas novados, 15. augustā Ogres novadā, 19. augustā Lestenē, 20. augustā Saulkrastu novadā, 21. augustā Garkalnes un Stopiņu novados, 22. augustā Salaspils, Baldones un Ķekavas novados, 23. augustā Olaines, Jaunolaines un Mārupes novados, 24. augustā Jūrmalā, 27. augustā Raunas, Priekuļu un Cēsu novados, 28. augustā Līgatnes un Krimuldas novados, 29. augustā Limbažu un Alojas novados, 30. augustā - Mazsalacas, Rūjienas un Naukšēnu novados.

Lai kādā no šīm vietām satiktos ar autoru un saņemtu grāmatu ar ierakstu, R.Dzintars aicina lasītājus rakstīt viņam Facebook un vienoties personīgi.