Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt P.S.Kultūra \ Grāmatu apskats

Apgādā "Jumava" iznākusi Žannas Dubskas grāmata "Rīdzinieces noslēpumi"

© Publicitātes foto

Apgādā “Jumava” iznākusi pazīstamās modes un stila lietpratējas Žannas Dubskas praktisko padomu grāmata “Rīdzinieces noslēpumi”.

Žanna Dubska ir ne tikai pazīstama imidža dizainere, bet arī zinātņu doktore, šovbiznesa zvaigžņu, politiķu un sabiedrībā pazīstamu personu stila konsultante, foto un video reklāmu stiliste. Vairāk raksturota kā praktiķe, nevis teorētiķe. Ikdienā rīko arī praktisko padomu seminārus cilvēkiem, kam nepietiek ar labu un pārticīgu dzīvi, bet kam ir svarīga gaume un stils.

Pati par sevi autore grāmatas priekšvārdā saka: “Es esmu tipiska rīdziniece. Piedzimu un visu savu dzīvi dzīvoju Latvijas galvaspilsētā, kurā pazīstu katru stūrīti un šķērsieliņu. Es runāju gan krievu, gan latviešu valodā. Bieži Rīga tiek dēvēta par “mazo Parīzi”, bet ne jau tāpēc, ka arhitektūra vai paradumi abām pilsētām būtu līdzīgi, bet gan tāpēc, ka rīdzinieces salīdzinājumā ar kaimiņu galvaspilsētu iedzīvotājām vienmēr ir izcēlušās ar īpašu stila izjūtu. Un es nezinu, kāpēc. Tā ir mīkla. Mūsu noslēpums. Varbūt to ietekmējis viduslaiku ostas pilsētai piemītošais kosmopolītisms, varbūt izsmalcinātā jūgendstila arhitektūra, bet varbūt gaisā virmo kaut kas tik neizskaidrojams, ka gluži vai katrs otrais šajā pilsētā ir dizainers. Vismaz sava tēla un stila dizainers noteikti.”

Grāmatu veido vairākas atsevišķas nodaļas, kurās aplūkoti jautājumi no sieviešu ikdienas dzīves, piemēram, “Kā rīdziniece iepērkas?”, “Kā rīdziniece veido savu garderobi?”, “Apģērba etiķete ofisā”, “Aksesuāri visiem dzīves gadījumiem”, “Visvarenā veļa” un citi. Grāmatu papildina atbilstošs vizuālais materiāls, kā arī praktiski padomi, piemēram, kur iegādāties Latvijā darinātas rotaslietas, aksesuārus, veļu vai citas ikdienā nepieciešamās lietas.

“Žanna Dubska pati ir sieviete - stils! Viņas grāmata ir aizraujošs ceļvedis par brīnišķīgo Rīgu, kas ir pārpilna ar stila noslēpumiem un neparasto “dzīves mākslas” atmosfēru”, tā autori un grāmatu raksturojis pazīstamais modes vēsturnieks Aleksandrs Vasiļjevs.

Grāmatas prezentācija 6. decembrī plkst. 18:00 tirdzniecības centrā “Spice”, būs iespēja arī iegādāties grāmatu par īpašu prezentācijas cenu.

Grāmatu meklējiet visās Latvijas grāmatnīcās.