JAUNA GRĀMATA: Dzintara laikmets

© Publicitātes foto

Latvijas Nacionālais mākslas muzejs laidis klajā grāmatu Dzintara laikmets. To iespējams iegādāties Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā (DMDM).

Savā ziņā tas ir pērn rudenī notikušās izstādes Dzintara laikmets katalogs. Tomēr šī izstāde DMDM «nav bijis zinātnisks pētījums šī vārda tradicionālā izpratnē, drīzāk intuitīvs eksperiments ar vēlmi atklāt dzintara jēdzienu daudzos aspektus – dzintars kā mākslas objekts, kā dizaina elements, zīmola nosaukums, vietvārds, personvārds, kā suvenīrs, kā literāra teksta iedvesmotājs», tāpēc paši grāmatas veidotāji apgalvo, ka tas ir «atraktīvs un izzinošs plašai auditorijai domāts izdevums ar tekstiem latviešu un angļu valodā, var kalpot kā alternatīvs Latvijas suvenīrs».

Šādam definējumam ir pamats piekrist, jo grāmatā apkopoti visdažādākie teksti, sākot ar izstādes kuratores Ineses Baranovskas un beidzot ar rakstnieces Ingas Žoludes vēstījumu, un arī dzintara aspekti ir tikpat dažādi. Visnotaļ oriģināls ir grāmatas dizains. Sarkanā kartona kastītē ievietotā melnā grāmatiņa latviešu un angļu valodā tik tiešām varētu kļūt par noderīgu reprezentācijas izdevumu, popularizējot Latviju.

Izklaide

Augustā Daugavas stadionā izskanēja līdz šim vērienīgākais un emocionālākais mūziķa Dona koncerts “Laiks”. Šo svētdien, 29. septembrī pulksten 20.25, TV3 skatītājiem būs iespēja vērot koncerta ierakstu.

Svarīgākais