Notiks Lolitas Šelvahas pavārgrāmatas "Ēdieni Latvijā" atvēršanas svētki

Šodien atpūtas centrā "Lido" notiks Apgāds "Zvaigzne ABC" izdotās Lolitas Šelvahas pavārgrāmatas "Ēdieni Latvijā" atvēršanas svētki.

"Latvieši nereti tiek uzskatīti par putras, rupjmaizes un nātru zupas ēdājiem, taču laika ritumā ļaudis iecienījuši gan sātīgos speķa pīrāgus, gan unikālos kurzemnieku sklandraušus, gan arī vēlāk Vāczemē aizgūtās plātsmaizes un biskvīta ruletes ar biezpiena vai augļu jeb ogu pildījumu," atzīst Lolita Šelvaha. Viņas jaunajā pavārgrāmatā ir apkopotas ēdienu gatavošanas tradīcijas Latvijā.

Latvijas ēdienu gatavošanas tradīcijas ir ietekmējušas un veidojušas gan zviedru un vācu nacionālās virtuves, gan tuvējo kaimiņu - igauņu un lietuviešu virtuves, gan arī padomju laika ēdienu gatavošanas tradīcijas. Pēdējā laikā Latvijā tiek iecienītas Vidusjūras valstu virtuves. Šīs minētās iezīmes kopumā veido tipisku mūsdienu Latvijas virtuvi, kurā lieliski sadzīvo vēsturiskās tradīcijas un izteikta padomju laiku ietekme un kurā ir nojaušami jauni garšas meklējumi.

Mūsdienu Latvijas virtuve kopumā aptver vismaz vienas paaudzes pieredzi, dzīves ritmu un izpratni par labu garšu, produktu un ēdienu kvalitāti un joprojām gan profesionālajā jomā, gan ikdienas ēdienu gatavošanas tradīciju ziņā atrodas jaunu tradīciju un vērtību meklējumos.

Izklaide

Jo lielāki meli, jo lielāka iespēja, ka tiem noticēs, – šo apgalvojumu var attiecināt uz vairākiem visai neseniem gadījumiem, kad krāpnieki peļņas vai slavas nolūkos stāstīja neiedomājamas lietas, taču daudzi viņiem ticēja līdz pat brīdim, kad meli sabruka kā kāršu namiņš, vēsta kanāls “National Geographic”.

Svarīgākais