Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Koris "Balsis" piedalīsies Baireitas Jauno mākslinieku festivālā

Latvijas jauniešu koris "Balsis" piedalīsies Baireitas Jauno mākslinieku festivālā, kas notiks 4. – 15.augustā Vācijā.

Festivāla ietvaros notiks vairāki koncerti gan Baireitas pilsētā, kas bieži vien tiek saistīta ar Vāgnera personību, gan arī netālajā Grafenvorā, kur 4.augustā baznīcā tiks sniegts pirmais tūres koncerts.

Notiks arī daudzi citi koncerti, kuros tiks atskaņota gan garīgā mūzika, kā, piemēram, Vaska, Nisteda un Tonji kompozīcijas, kā arī latviešu tautas mūzika dažādās apdarēs - Cimze, Melngailis, Maskats un citi.

Festivāla laikā notiks vairākas meistarklases, kuras vadīs jauniešu kora Balsis mākslinieciskais vadītājs Ints Teterovskis, kā arī viesdiriģents no Zviedrijas – Freds Sjēbergs un citi.

Kopā festivālā piedalīsies pieci ārzemju koru kolektīvi: Jauniešu koris Balsis, T.U.I.S.T. (Tuna Universitária do Instituto Superior Técnico ) no Lisabonas, Minhenes ķīniešu studentu koris MuniChor, Austurumu universitātes koris no Manilas, Filipīnām un Pekinas ārzemju valodu universitātes studentu koris.

Pēdējais koncerts tiks sniegts 15.augustā, kad visi kori kopīgā koncertā izpildīs dažādus skaņdarbus jau pieminētā Freda Sjēberga vadībā. Tiks atskaņoti darbi no Vitakra, Allegri, Hogana un citu komponistu repertuāra.