Siguldas Opermūzikas svētkus ieskandinās Rīgā

Sestdien, 27.jūlijā, no plkst.15.00 radoši informatīvajā telpā "Esplanāde 2014" notiks Starptautisko Siguldas Opermūzikas svētku ieskaņas pasākums, kurā uzstāsies baritons, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas un Swedbank Gada balvas 2012 ieguvējs, siguldietis Kalvis Kalniņš.

Koncertā publikai būs iespēja dzirdēt vokālo mūziku no dažādu gadsimtu un dažādu komponistu daiļrades, sākot ar nemirstīgo G.F.Hendeļa mūziku un beidzot ar mūsu pašu latviešu komponista Pētera Plakida skaņdarbiem.

Programmā iekļautas operārijas no W.A.Mocarta komiskā meistardarba "Figaro Kāzas", kā arī prologu operai "Uguns un Nakts" (Jānis Mediņš). Tiks atskaņota F.Šūberta, H.Volfa, E.Dārziņa vokālā kamermūzika.

21.Starptautiskie Siguldas Opermūzikas svētki notiks no 2. līdz 4.augustam,  Siguldas pilsdrupu estrādē.

Svētku uvertīras koncertā, 2.augustā plkst.19.00, klausītājus priecēs talantīgā pianiste Agnese Egliņa, kura šogad uzstāsies kopā ar izcilo klarnetistu Mārtiņu Circeni un jauno, talantīgo vokālistu Juri Irbi.

3.augusta koncertā "Mēs - mammai un tētim" plkst.15.00 uzstāsies Daumants Kalniņš kopā ar Nauri Indzeri un bērnu vokālo studiju "Knīpas un knauķi". 

Bet plkst.21.00 opermūzikas mīļotājiem būs iespēja noskatīties Džuzepes Verdi operas "Otello" iestudējumu Edmunda Freiberga režijā ar Aigara Ozoliņa scenogrāfiju - Šekspīra laikam atbilstošiem tērpiem, kas izveidoti pēc Ievas Kundziņas skicēm. Otello lomā uzstāsies pasaulē pieprasītais lietuviešu mākslinieks Kristians Benedikts, Dezdemonas lomā - Norma Fantini no Itālijas, bet Jago lomā - itāļu mākslinieks Vittorio Vitelli.

Svētdien, 4.augustā plkst.13.00 Siguldas Ev.lut. baznīcā skanēs Garīgās mūzikas koncerts, kurā uzstāsies Kalvis Kalniņš un Emīls Kivlenieks.

Opermūzikas svētku noslēgumā - 4.augustā plkst.17.00 notiks vērienīgs Galā koncerts ar izciliem operdziedātājiem - pasaules Prīma Iano Tamar (gruzīniete no Itālijas), burvīgā Klementīne Mergaine (Francija), Norma Fantini un viens no pasaules labākajiem dramatiskajiem tenoriem - Badri Maisuradze (Maskavas Lielais teātris). Bez tam piedalīsies Rīgas Doma zēnu koris, Latvijas Nacionālās operas koris, kā arī solisti - Krišjānis Norvelis un Miervaldis Jenčs.

Svarīgākais